Gradonačelnik Kirin potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava: Grad i dalje osigurava besplatnu prehranu djeci u riziku od siromaštva

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, u nazočnosti državnog tajnika u Ministarstvu Dragana Jelića, uručio je u utorak, u hotelu International u Zagrebu, 28 ugovora u vrijednosti većoj od 22,5 milijuna kuna predstavnicima gradova i županija kojima će osigurati školsku prehranu za djecu koja su u riziku od siromaštva.

Ugovore sufinancira Fond europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u sklopu Poziva “Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva za školsku godinu 2021.-2022.”, a njime se pruža potpora postojećim nacionalnim programima subvencioniranja prehrane.

Među predstavnicima gradova i županija bio je i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin koji je preuzeo Ugovor za projekt „Odrastimo jednako – Faza VI“.

Kroz navedeni projekt Grad s partnerima, osnovnim školama Ivane Brlić – Mažuranić i Vladimir Nazor, osigurava besplatnu školsku prehranu za djecu u riziku od siromaštva u školskoj godini 2021./2022. Projekt je vrijedan 264.344,59 kuna te se u potpunosti financira sredstvima Fonda europske pomoći za najpotrebitije, a izradila ga je Razvojna agencija VTA u suradnji s Gradom i partnerima.

Kako bismo djeci omogućili jednake uvjete obrazovanja, i u nadolazećoj školskoj godini nastavljamo s provođenjem projekta školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva u osnovnim školama Ivane Brlić – Mažuranić i Vladimir Nazor. Ranjivim skupinama uvijek ćemo nastojati dati maksimalnu pomoć i podršku, osobito kada su u pitanju djeca, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin. (virovitica.hr, fotografije: https://mrosp.gov.hr/ i Matko Marenić)

Skip to content