Gradonačelnik Kirin potpisao je tri nova Ugovora sa investitorima koji će izvršiti ulaganja u virovitičke poduzetničke zone – očekuje se zapošljavanje oko 50 novih djelatnika

Danas je u prostorijama gradske uprave gradonačelnik Grada Virovitice potpisao čak tri kupoprodajna ugovora sa investitorima u virovitičke poduzetničke zone. Ugovori su potpisani sa tvrtkama Javorović d.o.o. iz Virovitice, Herbea d.o.o. iz Špišić Bukovice i obrtom šumarstvo i sječa drva „Quercus“ iz Dugog Sela Lukačkog.

Tvrtka Javorović d.o.o namjerava proširiti proizvodnju namještaja izgradnjom nove proizvodne hale površine 1300 m² vrijednosti oko 3.000.000,00 kn u kojoj će nova radna mjesta pronaći 10-ak novozaposlenih radnika budući da će otvoriti još jednu smjenu i na taj način znatno bolje konkurirati na tržištu rekao je između ostalog prilikom potpisivanja Ugovora predstavnik tvrtke.Hrvoje Javorović.

Vlasnik obrta šumarstvo i sječa drva „Quercus“ Marjan Malčić  prilikom potpisivanja istaknuo je da  „Quercus“ namjerava u Poduzetničkoj zoni Antunovac sagraditi proizvodnu halu za preradu drveta i proizvodnju peleta u kojoj će svoje novo radno mjesto pronaći više od 20 novih djelatnika. Vrijednost investicije iznosit će više od 6.000.000,00 kuna.

U ime tvrtke  Herbea d.o.o. iz Špišić Bukovice ugovor je potpisao direktor Darko Poslek te između ostalog kazao da će spomenuta tvrtka u Poduzetničkoj zoni III sagraditi proizvodnu halu veličine 1000 m² za preradu ljekovitog bilja  i to uglavnom kamilice, a kasnije i proizvodnju eteričnog ulja od kamilice u kojem će svoje novo radno mjesto pronaći 15 djelatnika. Značaj ove investicije čija vrijednost iznosi 2.500.000,00 kuna uvelike je veći jer će dohodak od ove investicije pronaći i veći broj budućih kooperanata na kraju je posebno naglasio direktor Poslek.

Prilikom potpisivanja Ugovora gradonačelnik Ivica Kirin nije krio zadovoljstvo činjenicom da se u sva tri slučaja radi o proizvodnoj djelatnosti. Obećao je i svesrdnu pomoć gradskih službi od početka investicije do njezinog konačnog završetka te naglasio da se svakodnevno pokazuje da je trenutna gospodarska klima u gradu Virovitici za razliku od nekih drugih sredina više nego dobra.

Skip to content