Gradonačelnik Kirin održao radni sastanak s predstavnicima francuskog grada Vitrollesa

Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin jučer je održao radni sastanak s Jean -Pierrrom Palmarijem šefom kabineta francuskog grada Vitrollesa. Sastanku su osim predstavnika grada sudjelovali i gospodarstvenici iz Vitrollesa koji su pokazali velik interes za lovni i ribolovni…1 1295850076Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin jučer je održao radni sastanak s Jean -Pierrrom Palmarijem šefom kabineta francuskog grada Vitrollesa. Sastanku su osim predstavnika grada sudjelovali i gospodarstvenici iz Vitrollesa koji su pokazali velik interes za lovni i ribolovni turizam na području naše županije, ali i za uvoz ekološki uzgojenog mesa.
Gradonačelnik Kirin upoznao ih je s potencijalima ovog kraja za razvoj kontinentalnog turizma od dobrih mogućnosti za razvoj lovnog turizma posebno na području Bilogore pa do velikih mogućnosti za razvoj ribolovnog turizma na području Virovitičkih jezera i rijeke Drave koja je jedna od najočuvanijih rijeka u Europi. Viroviticu im je predstavio kao buduće veliko prometno čvorište nakon izgradnje autoceste A-13 Zagreb-Virovitica i kasnije povezivanje autocestom sa Pečuhom i Budimpeštom u Mađarskoj, ali i kao sa gradom koji uskoro kreće s izgradnjom najveće poduzetničke zone u Republici Hrvatskoj za što su gosti iz Francuske pokazali velik interes.

2 1295850076Predstavnici iz Vitrollesa, grada koji se nalazi u neposrednoj blizini Marseillesa na Azurnoj obali iskazali su veliko zanimanje za tzv. ekološki turizam koji su sebi sadržava i lovni i ribolovni turizam istaknuvši oduševljenje svime što su ovdje vidjeli. Iskoristili su ovu prigodu i da predstavnike grada pozovu na sajmove koji se održavaju u njihovom gradu posebno aludirajući na sajam koji se održava u Božićno vrijeme na kojem bi drage volje Hrvatsku ili regionalno gledajući Slavoniju vidjeli kao zemlju partner.
Na kraju sastanka gradonačelnik Kirin pozvao je sve gospodarstvenike iz Vitrollesa da posjete Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju i upoznaju se sa svim mogućnostima koje im se ovdje pružaju.

Skip to content