Gradonačelnik Ivica Kirin svečano otvorio novouređene prostorije UDVDR-e Kluba Sveti Đurađ

U sklopu svečanosti obilježavanja 27. obljetnice formiranja 50. samostalnog bataljuna ZNG Virovitica, ujedno i Dana UDVDR-e Ogranaka Virovitica i Kluba Sveti Đurađ, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin svečano je otvorio novouređene prostorije u staroj Osnovnoj školi u Svetom Đurađu u kojima će svoje mjesto za rad i razne aktivnosti naći dvadesetak hrvatskih branitelja, članova UDVDR-e Klub Sveti Đurađ.

Na ovoj svečanosti na kojoj su nazočili, među ostalima i predsjednik UDVDR-e RH general Đuro Dečak te zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek – Golinac, riječi zahvale Gradu Virovitici koji je osigurao ovaj prostor, uputio je predsjednik Kluba Sveti Đurađ Josip Pepa Laslo: – Od sada će branitelji Svetog Đurađa imati svoj prostor koji im je prijeko potreban. Zahvaljujući razumijevanju Mjesnog odbora Sveti Đurađ na čelu s predsjednikom Ivanom Čavarušićem, branitelji su do sad dijelili prostor sa drugim udrugama u Mjesnom domu, no zahvaljujući angažmanu Grada Virovitice, Klub je dobio novi prostor te će moći proširiti svoje aktivnosti i biti na usluzi svojim članovima, ali i drugim braniteljima i mještanima Svetog Đurađa, rekao je Josip Pepa Laslo.

Nove prostorije Kluba Sveti Đurađ blagoslovio je Župnik župe blaženog Alojzija Stepinca u Milanovcu, velečasni Josip Homjak. (icv.hr, virovitica.hr, fotografije: Martina Bašić)

Skip to content