Gradonačelnik Ivica Kirin sudionik tribine i potpisnik peticije protiv sporazuma EU i SAD-a koji će nam donijeti GMO hranu

U Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici održana je kampanja o GMO-u u Hrvatskoj, odnosno koliki utjecaj na stvaranje GMO-a ima sporazum između Europske unije i SAD-a o “suradnji i ulaganjima”. Tim povodom bioetičar Ivica Kelam je predstavio svoju knjigu “GMO kao bioetički problem”, a održan je i Okrugli stol o hrvatskom zakonodavstvu za GMO, njegovoj primjeni te štetama u poljoprivredi kao posljedicama primjene GMO, te Okrugli stol o posljedicama primjene navedenog sporazuma u Hrvatskoj, te o mogućim aktivnostima lobiranja protiv potpisivanja ugovora.
Svi nazočni, među kojima je i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, slažu su se oko toga da će sporni Transatlanski sporazum ići samo u korist velikih korporacija, da će sniziti ekološke i zdravstvene standarde, smanjiti radnička i socijalna prava te da će na police trgovina donijeti GMO hranu.
Kampanja je završila potpisivanjem peticije za Hrvatski sabor s ciljem lobiranja protiv potpisivanja spomenutog sporazuma.

Tribinu je organizirao Press centar za okoliš Hrvatske uz potporu Grassroots foundation, Njemačka u suradnji sa Znanstvenim centrom izvrsnosti za integrativnu bioetiku, Gradom Virovitica, Lokalnom akcijskom grupom Virovitički prsten (LAG VIP), Razvojnom agencijom VTA i Savjetodavnom službom.

gmo 1gmo 2

Skip to content