Gradonačelnik Ivica Kirin sa suradnicima obišao radove u Brlićima – energetskom obnovom škole do manjih troškova

Osnovna škola Ivane Brlić – Mažuranić u suradnji s osnivačem, Gradom Viroviticom, provodi projekt energetske obnove škole. Ovo je još jedan u nizu projekata koji se provodi u cilju podizanja standarda učenika i djelatnika škole.

Radove su u tijeku, a u društvu domaćina, ravnatelja škole Ivice Tomljanovića obišli su ih gradonačelnik Ivica Kirin sa zamjenicima, Damirom Marenićem i Vlastom Honjek-Golinac, gradskim pročelnicima Kristijanom Sabom i Alenom Bjelicom te ravnateljicom Razvojne agencije VTA Tihanom Harmund.

U sklopu projekta vrši se toplinska zaštita zidova prema vanjskom prostoru te toplinska zaštita stropa i poda prema negrijanom prostoru, mijenja se postojeća stolarija ugradnjom nove, obavlja se rekonstrukcija kotlovnice i instalacija te se ugrađuju nova rasvjetna tijela. Učenici i djelatnici škole imat će tako ugodniji boravak u svojoj školi te se ujedno potiče svijest o energetskoj učinkovitosti i povećavanju ušteda. Kroz energetsku obnovu škole smanjit će se potrošnja primarne energije te ostvariti energetske uštede. Predviđena ušteda za grijanje iznosi 52,54 posto, dok bi ušteda kod primarne energije bila 42,29 posto.

Prema riječima pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alena Bjelice, predviđeni radovi će biti završeni u roku, izuzev naknadnih radova koji će se vršiti u učionicama razredne nastave u starom dijelu škole, a koji će biti gotovi do 15. rujna. Nastava će normalno započeti 3. rujna prema rasporedu. Nastaviti će se radovi na sanaciji, odnosno termoizolaciji krovišta i ugradnji energetski učinkovite fasade, a škola će biti osigurana građevinskom ogradom i svi učenici će moći sigurno pohađati nastavu.

Vrijednost projekta, koji je prijavila Razvojna agencija VTA iznosi 6.984.881,34 kune, a sufinanciranje EU je 60,29 posto, odnosno 3.922.357,49 kuna. Razliku podmiruje osnivač škole, Grad Virovitica. (virovitica.hr; foto: M. Bašić)

Skip to content