Gradonačelnik Ivica Kirin primio voditelje ekološko-edukativnoog projekta Najljepši školski vrtovi

Hrvatska radio televizija već 23 godine proglašava najljepše školske vrtove u Republici Hrvatskoj. U ekološko-edukativnom projektu koji uz HRT organiziraju Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Ministarstvo poljoprivrede, sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, djeca iz dječjih vrtića te centara za odgoj i rehabilitaciju.

Tim povodom posjetili su Viroviticu gdje ih je primio i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin. U ugodnom razgovoru Virovitica je navedena kao primjer uređenog grada čemu veliki doprinos daju i djelatnici u školama i vrtićima koji djecu odgajaju u tom duhu.

Da podsjetimo prošle godine priznanja za izuzetno lijepo uređenje vrta i okoliša dodijeljena su virovitičkom Dječjem vrtiću Cvrčak te Tehničkoj školi Virovitica, koji su se tako našli među 10 najboljih vrtića i škola u Republici Hrvatskoj što se tiče uređenja vrtova. Posebno priznanje je dodijeljeno i Gradu Virovitici za poticanje školskih vrtova te za novitet koji je Grad uveo, a to je ekološki vrt za mališane Dječjeg vrtića Cvrčak. Grad provodi ovaj projekt proizvodnje ekološkog povrća na površini od oko 5000 m². Proces proizvodnje za potrebe Dječjeg vrtića Cvrčak osiguran je na način da se radi o proizvodnji eko proizvoda, odnosno sva zaštita i gnojivo koji se koriste su ekološki.školski vrtovi

Skip to content