Gradonačelnik Ivica Kirin primio vatrogasce

Povodom obilježavanja 135. obljetnice Dobrovoljnog vatrogasnog društva Virovitica gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin primio je u službeni posjet predstavnike DVD Virovitica, DVD Mladost iz Kaštel Sučurca i predstavnike vatrogasnog društva iz prijateljskog njemačkog grada Traunreuta.1 1285438440Povodom obilježavanja 135. obljetnice Dobrovoljnog vatrogasnog društva Virovitica gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin primio je u službeni posjet predstavnike DVD Virovitica, DVD Mladost iz Kaštel Sučurca i predstavnike vatrogasnog društva iz prijateljskog njemačkog grada Traunreuta.
Tom prigodom gradonačelnik Kirin čestitao je virovitičkim vatrogascima njihovu obljetnicu, te izvijestio prisutne o svim naporima koji se čine kako bi Virovitica u skoroj budućnosti dobila regionalni centar za zaštitu i spašavanje. Punu podršku toj ideji osim domaćih vatrogasaca dali su i predstavnici vatrogasaca i Trunreuta (gdje se nalazi jedan takav centar za cijelu Bavarsku) koji su iznijeli svoja pozitivna iskustva nakon što je više manjih centara zamijenio jedan veliki.

2 1285438440Gradonačelnik Kirin naglasio je i potrebu da se izradi novi kvalitetan Zakon o vatrogastvu koji bi na ispravan način okvalificirao zanimanje vatrogasac jer se mora se poraditi na tome da se vatrogascima u DVD-ima oda zasluženo poštovanje za sav trud koji ulažu o obrani od svih vrsta nepogoda u kojima nerijetko izlažu i svoj život. Predsjednik DVD-a Virovitica Žarko Mlinarić zahvalio se je gradonačelniku Kirinu na odličnoj suradnji s Gradom Viroviticom kao i na velikoj pomoći prilikom organizacije ove značajne obljetnice.Na kraju su predstavnici DVD-a Mladost iz Kaštel Sučurca gradonačelniku Kirinu uručili prigodan poklon, te se zahvalili domaćinima na ovih 30 godina prijateljstva između ova dva dobrovoljna vatrogasna društva.

3 1285438440

Skip to content