Gradonačelnik Ivica Kirin primio rukometašice Tvin Trgocentra

Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin u Gradskoj knjižnici i čitaonici primio je rukometašice Tvin Trgocentra zbog izvanrednih rezultata postignutih u protekloj natjecateljskoj godini. Prije svega treba naglasiti da su seniorke izborile povratak u 1. Hrvatsku rukometnu ligu i to sa ekipom …1 1307427770Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin u Gradskoj knjižnici i čitaonici primio je rukometašice Tvin Trgocentra zbog izvanrednih rezultata postignutih u protekloj natjecateljskoj godini. Prije svega treba naglasiti da su seniorke izborile povratak u 1. Hrvatsku rukometnu ligu i to sa ekipom koju u većini čine kadetkinje i kao takve bit će sigurno najmlađa i najperspektivnija ekipa u 1. ligi.

2 1307427687Gradonačelnik Kirin uz čestitku svima koji su zaslužni za ovako dobar uspjeh kluba posebno je naglasio da Virovitica više neće robovati igračicama sa strane.-         Možda je ponekad nužno da se dovede neki igrač iz druge sredine ukoliko mi nismo uspjeli na tom mjestu proizvesti kvalitetnog igrača no to mora biti iznimka, a ne pravilo.Punu podršku gradonačelnik je dao školama rukometa te posebno zahvalio roditeljima koji su uložili dosta truda i sredstava te naglasio da je ŽRK TVIN Trgocentar brand grada koji je primjer svim ostalim klubovima u gradu kako treba raditi.

3 1307427687Prisutnima se je obratio i predsjednik kluba Ivan Kučan koji se je zahvalio Gradu Virovitici na velikoj pomoći u trenutku kada je klub prolazio kroz najteže financijsko razdoblje do sada. –         Kada su nastupila recesijska vremena klub su napustili gotovo svi sponzori pošto se je nalazio u velikim dugovima te nas je preuzeo Grad Virovitica i uspjeli smo ne samo preživjeti već i ostvariti odlične rezultate. Hvala gradonačelniku Kirinu što je prepoznao rad i potencijal našeg kluba i uz veliku pomoć roditelja ostvarili smo niz iznimnih rezultata od kojih bi uz ulazak u 1. ligu seniorske ekipe  izdvojio i kadetkinje koje većim dijelom popunjavaju seniorsku ekipu, a plasirale su se na državnu završnicu u Umag, gdje su postale državne prvakinje. Okrenuli smo se radu s mladima što je bio pun pogodak i mogu reći da smo jedan od 5 klubova u RH koji je uputio djecu na sva natjecanja. Tu svakako treba zahvaliti roditeljima koji su podnijeli pola tereta financiranja. Uz igrački stvorili smo i školovan trenerski kadar i uputili naše bivše rukometašice na osposobljavanje u Osijek jer taj posao ne može raditi bilo tko već samo onaj tko je za to osposobljen rekao je između ostalog predsjednik RK TVIN-Trgocentar Ivan Kučan. 

4 1307427687Tajnik kluba Mario Šolc iznio je rezultate koje je klub ostvario u protekloj natjecateljskoj godini:-         seniorke su osvojile drugo mesto i na taj način se ponovo plasirale u 1. ligu, kadetkinje su se plasirale na državnu završnicu u Umag, gdje su postale državne prvakinje.Tom prilikom u najbolju sedmorku prvenstva su izabrane Antonela Kuzman (desni vanjski ) i Kristina Smiljčić (pivot),a Goran Mrđen proglašen je najboljim trenerom.
Mlađe kadetkinje također su se plasirale na državnu završnicu u Čakovcu,gdje su zauzele peto mjesto. Djevojčice rođene 1998.godine i mlađe plasirale su se na državnu završnicu. Mini rukomet -djevojčice rođene 2000.godine i mlađe u Karlovcu su osvojile drugo mjesto, a Sara Novosel je izabrana u najbolju petorku prvenstva.
Djevojčice rođene 2002.godine i mlađe počinju sa natjecanjima tek na jesen.
Samo su još dva kluba (Zrinski i Sesvete)sudjelovala na svim državnim završnicama,što samo potvrđuje orijentaciju na rad a mladima. Naše igračice i treneri su uključeni u rad reprezentacija. Trener Goran Mrđen,kao trener juniorske reprezentacije plasirao se na Europsko prvenstvo ,koje se u kolovozu igra u Nizozemskoj. Antonela Kuzman i Anamarija Mikulić članice kadetske reprezentacije,nakon kvalifikacija na Islandu, plasirale su se na Europsko prvenstvo u Češkoj (lipanj-srpanj). U rad te reprezentacije bile su uključene Nataša Miočinović i Kristina Smiljčić. Tamara Štefanec, Iva Galetić i Lucija Sabo standardne su članice mlađe kadetske reprezentacije.

Skip to content