Gradonačelnik Ivica Kirin primio najboljeg hrvatskog profesora iz biologije Zvonka Ternjeja

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Virovitički gradonačelnik Ivica Kirin primio je danas profesora biologije Zvonka Ternjeja, dobitnika nagrade „Srećko Jelinić“ Biološkog odsjeka PMF-a iz Zagreba za najboljeg profesora biologije u Hrvatskoj.
– Izuzetna mi je čast primiti najboljeg hrvatskog profesora biologije. Razgovor je bio interesantan, jer su profesora interesirale neke stvari izvan uobičajenog protokola u ovakvim prilikama te se razgovaralo i o klimatskim promjenama ali i o budućim projektima Grada Virovitice za koje, kao bivši profesorov učenik, moram naglasiti da je dio i profesorovog nasljeđa u njih ugrađen naglasio je prilikom primanja gradonačelnik Ivica kirin.
Profesor Zvonko Ternjej zahvalio se je gradonačelniku što je u svom zgusnutom rasporedu pronašao vremena za ugodan razgovor te izrazio osobno zadovoljstvo što ga je u radu na kraju njegovog profesorskog puta prepoznala struka. Naime profesor Zvonko Ternjej, na žalost brojnih Virovitičana, odlazi u mirovinu što je svakako, svojim dosadašnjim predanim radom više nego zaslužio.
Profesor Ternjej prvi je dobitnik ministrovog priznanja za rad u prosvjeti. 2012. godine. kada je INA pokrenula projekt za izbor NajMentora iz područja prirodoslovlja (matematika, fizika, kemija), gdje su svoje profesore nominirali bivši učenici, tadašnji studenti prirodoslovlja profesor Zvonko Ternjej je dobio najviše glasova i proglašen NajMentorom za područje kemije. nagrade za najboljeg mentora u Hrvatskoj. Dugi niz godina bio je član povjerenstva za natjecanja kao i voditelj stručnog vijeća biologije i kemije. Kako je godinama bio voditelj ekoloških programa škole (GLOBE, EKO ŠKOLA) i nakon umirovljenja prema njegovim riječima ostat će raditi s učenicima dok mlađi kolege ne preuzmu tu ulogu. Na kraju prijema gradonačelnik Kirin je profesoru Ternjeju predao prigodan poklon u ime svih Virovitičana na koje je ostavio neizbrisiv trag.

Skip to content