Gradonačelnik Ivica Kirin primio europskog prvaka Marina Bloudeka i njegovog trenera Zlatka Tota

Gradonačelnik Ivica Kirin primio je juniorskog europskog prvaka u atletici na 800 metara Marina Blodeka i njegovog trenera Zlatka Tota. Još jednom se je zahvalio Marinu kao promotoru svoga grada te najavio uređenje atletske staze na prostoru bivše vojarne. Predviđena je i izgradnja novog nogometnog igrališta s atletskom stazom za što je izrađeno idejno rješenje. Zahvalio se je i svom bivšem profesoru tjelesnog odgoja i Marinovom treneru Zlatku Totu zamolivši ga da svojim savjetima pomogne u animiranju ljubitelja atletike kako bi se što prije u Virovitici osnovao atletski klub. Naime unatoč nekim kritičarima Grad će puno više ulagati u sport te se sva asfaltirana igrališta namjeravaju presvući gumiranim podlogama kako bi se što više izbjegle ozlijede djece.

Uz zahvalu na prijemu Marino Bloudek zahvalio se je i javno svom treneru Zlatku Totu na dugogodišnjoj podršci u radu te najavio skori nastup na Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu gdje se potajno nada medalji i svjetsko prvenstvo u Finskoj, iduće godine, gdje će pokušati ući u finale.

Trener Zlatko Tot, profesor tjelesnog odgoja koji je diplomirao atletiku ispričao je da je Marina prvi put vidio kako trći u Virovitici kao rukovoditelj „Utrke 1234“ koju svake godine organizira Grad Virovitica te nakon Krosa Sportskih novosti zamolio oca Valentina da se Marino počne baviti atletikom. Marina je opisao kao trkača koji se uvijek veseli trčanju i bespogovorno izvršava sve  zadaće koje on pred njega stavlja. Istaknuo je da Marino ima već 16 titula prvaka Hrvatske u raznim kategorijama te je prvi hrvatski atletičar koji je u tri elitne discipline (100m, 800m i 1500m) postao europski prvak u atletici. O samoj utrci i osvajanju zlatne medalje, uz potvrdu Marina, priznao je da su se potajno nadali medalji, pa ii zlatu, te da ga je prije početka utrke podsjetio na brdo u Milanovcu i treninge po snijegu što ga je dodatno motiviralo. Utrku su taktički odlično pripremili ustvrdivši da najveći konkurent ima bržu završnicu te je nakon sporih prvih 400 metara krenuo u dugi finiš slomivši sve konkurente.

Na kraju prijema gradonačelnik je Marinu uručio prigodne poklone te poklon bon u vrijednosti 2.000,00 kuna za sportsku opremu.

Skip to content