Gradonačelnik Ivica Kirin potpisao ugovore sa 17 novih stipendista – ove akademske godine Grad stipendira ukupno 39 studenata

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin je potpisao ugovore o dodjeli gradskih stipendija sa 17 novih stipendista. Podsjetimo, Grad Virovitica je u studenom raspisao natječaj za dodjelu 10 novih stipendija. Na natječaj se javilo 27 kandidata, dok ih je 26 zadovoljilo kriterije. U međuvremenu su neki od kandidata odustali te je za gradsku stipendiju ostalo prijavljeno ukupno 17 kandidata.

Stipendirat ćemo sve studente koji su zadovoljili kriterije jer nam brojka nije važna. Želimo pomoći studentima, ali ujedno ih i potaknuti da odabiru fakultete završetkom kojih će lakše pronaći posao. Također, pripremamo dodatne odluke za stipendiranje i kroz stručne studije, osobito za tehničke smjerove koji nedostaju u gradu Virovitici i gospodarstvu općenito, a završetkom kojih se lakše zaposliti. Moramo pratiti trendove u gospodarstvu jer nam je u interesu da mlade zadržimo u našem gradu, da se kada završe svoje školovanje kao visoko obrazovani kadar vrate u Viroviticu i ovdje pronađu svoju egzistenciju, naglasio je gradonačelnik Ivica Kirin.

IMG 4657

Mnogo uspjeha u daljnjem školovanju studentima su, uz gradonačelnika Kirina, poželjeli i njegovi zamjenici Damir Marenić i Vlasta Honjek – Golinac te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica.

Dakle, neki od kandidata su odustali te je za gradsku stipendiju ostalo prijavljeno 17 kandidata. Tako je gradonačelnik Ivica Kirin temeljem prijedloga Komisije donio Odluku kojom se broj novih stipendista povećava s 10 na 17 te će u akademskoj godini 2018./2019. Grad stipendirati ukupno 39 studenata.

IMG 4678

Kao i svake godine, raspisali smo natječaj za deset stipendija, prijavilo se dvadeset sedam kandidata od kojih su dvadeset šest zadovoljili kriterije. S obzirom na to da su zanimanja za koja su se prijavili studenti raznolika i u kojima smo vidjeli potrebu za grad Viroviticu i razvoj našega grada, Komisija je predložila gradonačelniku da stipendiramo sve studente koji su zadovoljili uvjete. Mjesečni iznos stipendije je 800,00 kuna, a studenti je dobivaju svih 12 mjeseci u godini, rekao je Alen Bjelica, pročelnik za društvene djelatnosti Grada Virovitice.

IMG 4623

Stipendije nisu jedino izdvajanje Grada Virovitice za visoko školstvo. Grad svake godine izdvaja i za studente koji studiraju u Virovitici kroz jedinstveni model sufinanciranja rada Visoke škole, poznatiji kao „Virovitički model“, a riječ je o iznosu od 100.000,00 kuna godišnje. Uz to, od 2014. do 2016. godine za studij Drvne tehnologije izdvojeno je 750.000,00 kuna. Također, Grad je ustupio zgradu za Visoku školu za menadžment u turizmu i informatici te osigurao zemljišta za izgradnju Studentskog restorana i Studentskog doma. (virovitica.hr, icv.hr; fotografije: M. Bašić)

Skip to content