Gradonačelnik Ivica Kirin potpisao ugovore s novim stipendistima: U fokusu deficitarna zanimanja

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin potpisao je u petak, 22. prosinca, ugovore s 10 novih stipendista koji se obrazuju za deficitarna zanimanja. Na ovogodišnji natječaj za dodjelu stipendija Grada Virovitice u akademskoj godini 2017./2018 javilo se 33 kandidata, od kojih 12 za prvu te 21 za drugu i više godine studija. Odabrano je njih 10 koji će primati stipendije do završetka studija. Između ostalog, stipendije su dodijeljene budućim liječnicima, farmaceutima, profesorima matematike, profesorima gitare, edukacijskim rehabilitatorima, logopedima…

– Uz 10 novih, Grad u sustavu financiranja ima još 16 stipendista, njih 6 je u statusu mirovanja, dok ih je ove godine čak 9 diplomiralo. Dakle, ukupno je u sustavu financiranja ove akademske godine 26 studenata. Stipendiju u mjesečnom iznosu od 800,00 kuna, stipendisti će primati svih 12 mjeseci u godini, rekao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica poželjevši novim stipendistima mnogo uspjeha u nastavku školovanja.

STIPENDIJE NISU JEDINO IZDVAJANJE GRADA ZA VISOKO ŠKOLSTVO

Studentima je riječi podrške uputio i gradonačelnik Ivica Kirin.
– Vi ćete jednoga dana biti perjanica razvoja našeg grada. Odabrali ste teži, ali u konačnici najbolji put jer kako se kaže, trnoviti putevi vode do zvijezda. Stipendiranjem deficitarnih zanimanja htjeli smo potaknuti mlade da ne odabiru one fakultete koje će lakše završiti, već one s kojima će se lakše zaposliti, a to vam govorim iz vlastitog iskustva, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

Stipendije nisu jedino izdvajanje Grada Virovitice za visoko školstvo. U prvom redu tu je činjenica da je Grad Virovitica ustupio zgradu za Visoku školu za menadžment u turizmu i informatici i okolno zemljište te oslobodio plaćanja komunalnih doprinosa. Isto tako, Grad je osigurao i zemljišta za izgradnju Studentskog restorana te Studentskog doma koji je ove jeseni primio prve stanare.
– Grad svake godine izdvaja i za studente koji studiraju u Virovitici kroz jedinstveni model sufinanciranja rada Visoke škole, poznatiji kao „Virovitički model“, a riječ je o iznosu od 100.000,00 kuna godišnje. Uz to, od 2014. do 2016. godine za studij Drvne tehnologije izdvojili smo 750.000,00 kuna, dodao je gradonačelnik Kirin. (virovitica.hr, M. Bašić)

 

Skip to content