Gradonačelnik Ivica Kirin potpisao ugovor o izradi idejnog projekta za izgradnju Veteranskog centra u Virovitici

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin potpisao je danas (utorak) s Franom Milaković, direktoricom STUDIA FM ARHITEKTURA d.o.o. ugovor o izradi idejnog projekta za izgradnju Veteranskog centra u Virovitici. Ugovor je potpisan u Ministarstvu hrvatskih branitelja u nazočnosti načelnice Samostalnog sektora za javnu nabavu Tamare Marić te Velimira Anića iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

Vrijednost ugovora je 27.775,00 eura s PDV-om.

Veteranski centar bruto površine 7000 m2 gradit će se u blizini Doma za starije osobe Baturina. U budućem centru će se nalaziti prostori za smještaj i boravak korisnika, zajednički prostori, kao što su: recepcija, dnevni boravak, multifunkcijska dvorana, zatim profesionalna kuhinja, restoran i blagovaonica sa svim pratećim sadržajima. Također, u centru će biti i terapijski prostori, sportska dvorana, rehabilitacijski bazen, uredski prostori…

Uz izradu idejnog rješenja, Grad Virovitica dužan je, sukladno potpisanom sporazumu s Ministarstvom, darovati zemljište za izgradnju centra te osigurati komunalnu infrastrukturu do parcela. Odluka o prijenosu parcela na Ministarstvo hrvatskih branitelja bit će na dnevnom redu sljedeće sjednice Gradskog vijeća.

Financiranje projekta je u potpunosti na EU fondovima i Ministarstvu hrvatskih branitelja.

(virovitica.hr)

Skip to content