Gradonačelnik Ivica Kirin posjetio „Brliće“ i darivao sportske rekvizite najboljem Školskom sportskom društvu u Hrvatskoj

Godinama su u samom vrhu među školskim sportskim klubovima u Republici Hrvatskoj, a prošle su godine zasjali na prvom mjestu. Riječ je o Školskom sportskom društvu Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić koje je Hrvatski školski sportski savez proglasio najboljim u Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022.

Pri posjetu OŠ IBM, gradonačelnik Ivica Kirin čestitke je uputio ravnatelju Ivici Tomljanoviću, profesorima Goranu Kozlingeru., Maji Grdić i Mariju Hrženjaku koji treniraju djecu te prije svega mladim sportašima kojima je ovom prilikom darivao nove sportske rekvizite za treninge.

Uspjesi naše djece i mladih sportaša svakako su jedan od najboljih promotora našega grada. Posljednjih nekoliko godina mnogo smo uložili u sport i sportske objekte kako bismo našim sportašima osigurali što bolje uvjete. Na poboljšanju sportske infrastrukture radit ćemo i dalje kako bismo imali sve što je potrebno za kvalitetne treninge, rekao je gradonačelnik I. Kirin dodavši kako ne sumnja da će Školsko sportsko društvo OŠ IBM biti jednako uspješno i u ovoj školskoj godini.

Inače, u Školsko sportsko društvo je svake godine uključeno preko stotinu dječaka i djevojčica već od trećeg razreda osnovne škole.

Najveće uspjehe tradicionalno postižemo u rukometu, a u zadnjih nekoliko godina i u atletici. Povremeno je tu i košarka, a ponekad se uspijevamo plasirati i u odbojci, sve ovisi o generaciji koja dolazi. Ono što je važno istaknuti, od 850 školskih sportskih klubova u Hrvatskoj, mi smo zadnjih 20-ak godina stalno u vrhu, među prvih 10 ili 20 klubova, nekoliko puta smo bili među prva tri, a sada smo prvi i najbolji, rekao je prof. Goran Kozlinger koji djecu trenira u atletici, košarci i krosu.

Trenutno djecu treniraju, uz Gorana Kozlingera, Mario Hrženjak u futsalu te Maja Grdić u rukometu.

– Za uspjehe Školskog sportskog društva itekako su zaslužni i prijašnji treneri Zlatko Tot, Mirko Preml te pokojni kolega Edo Šolc koji je ovdje bio na samim počecima, dodao je G. Kozlinger.

Nakon ovog velikog uspjeha, Školsko sportsko društvo spremno je za nove pobjede.

Ovaj uspjeh nam je poticaj za daljnji rad, natjecanja i konkuriranje u ovoj školskoj godini, istaknula je Maja Grdić.

Sreću na svim daljnjim natjecanjima djeci i trenerima poželjeli su i pročelnik gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica te tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović.

Skip to content