Gradonačelnik Ivica Kirin jedan od panelista na konferenciji “ITU gradovi u novom programskom razdoblju”

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U Zagrebu se danas, 17. svibnja održava konferencija pod nazivom “ITU gradovi u novom programskom razdoblju”. Cilj je predstaviti dosadašnje rezultate korištenja ITU mehanizma u Republici Hrvatskoj i proširenja ITU mehanizma na nova područja, kao i mogućnosti ulaganja koje se nude kroz novo financijsko razdoblje 2021.-2027.

Uoči početka konferencije nazočne u hotelu Hilton Garden Inn pozdravila je ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak.

Konferencija je obuhvatila niz stručnih izlaganja, kao i panel rasprave. Aktivan sudionik jedne od njih – „ITU mehanizam u financijskom razdoblju 2021. – 2027. – pripremne aktivnosti i očekivanja gradova“ je i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin koji je otvorio niz važnih pitanja oko korištenja ITU mehanizma.

Uz gradonačelnika I. Kirina, na konferenciji sudjeluju i pročelnica Ureda gradonačelnika Đurđa Aragović i ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund.

Integrirana teritorijalna ulaganja (ITU) predstavlja mehanizam koji se po prvi puta koristio u EU u financijskom razdoblju 2014.-2020. godine, a koji je omogućio integriranje sredstava iz različitih europskih fondova i operativnih programa te ulaganje tih sredstava u aktivnosti kojima se ojačava uloga gradova kao pokretača gospodarskog razvoja. (virovitica.hr, strukturnifondovi.hr)

Skip to content