Gradonačelnik Ivica Kirin: Iza nas je godina velikih projekata koji će Virovitici dati novo lice

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Godina na izmaku na području grada Virovitice definitivno je bila godina velikih, infrastrukturnih projekata koji će Virovitici dati novo lice. Nastavili smo s provedbom našeg najznačajnijeg projekta vrijednog preko 80 milijuna kuna, obnovom dvorca Pejačević i Gradskog parka koji sada već poprimaju svoj konačan izgled.

Vjerujemo da će novouređeni Gradski park i dvorac sa svojim stalnim postavima, kulturnim i zabavnim događanjima biti atraktivan turistički proizvod, što nam je u konačnici i cilj.

Ove godine započeli smo s još jednim dugoočekivanim projektom, a riječ je o izgradnji novog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju i trodijelne školske sportske dvorane. Obnovili smo virovitički Mali park koji je sada postao prava zelena oaza za odmor i rekreaciju, a pomalo privodimo kraju i radove na energetskoj obnovi naših odgojno-obrazovnih ustanova.

Osim toga, kako bi olakšali zaposlenim roditeljima, u vrtić smo uveli poslijepodnevni rad, što se također financira europskim sredstvima, a od početka nove godine u planu je i produženi boravak u školama kojima je Grad osnivač, odnosno u Osnovnoj školi Ivane Brlić – Mažuranić i Osnovnoj školi Vladimir Nazor. Također, odobren nam je projekt izgradnje nove Područne škole u Čemernici te Dječjeg vrtića u naselju Sveti Đurađ. Projekti poput ovih iznimno su nam važni jer nam je cilj našim najmlađima omogućiti što kvalitetnije i suvremenije uvjete obrazovanja.

NASTAVAK ULAGANJA

Tu su i brojni županijski projekti na području grada Virovitice poput dogradnje i opremanja dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica, izgradnje hale za sajam Viroexpo, Tehnološko inovacijski centar, kao i privatne investicije: Dom za starije i nemoćne osobe Baturina, A&A Bioenergy Viro, Tvornica dobre hrane…

U godini koja je pred nama nastavljamo s provedbom jednog od najvećih projekata na području Virovitice i cijele Virovitičko-podravske županije. Riječ je o projektu Aglomeracija Virovitica, odnosno gradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda za koji je trenutno u tijeku postupak javne nabave. Nadalje, u planu je početak radova na uređenju prometne zone oko Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić, gradnja nerazvrstanih cesta u zoni Antunovac, spojne ceste Gajeve i Vinkovačke ulice, izgradnja novog sportsko-rekreacijskog centra unutar kojega bi se smjestili bazeni i gdje ćemo osigurati dodatne sadržaje za rekreativce, zatim uređenje Doma branitelja, nove ceste, nogostupi, parkirališna mjesta, dječja igrališta…

Također, očekuje nas i niz projekata energetske obnove koji su prijavljeni u suradnji s našom Razvojnom agencijom VTA, a među kojima su obnova zgrade Centra kulture, Gradskog društva Crvenog križa, Sportske zajednice, Područne škole u Milanovcu, zgrade Streljane te mjesnih domova u našim prigradskim naseljima.

Ono što nam je posebno drago jest to da naš strateški projekt Brza cesta D12 do Zagreba više nije samo politička ideja. Naime, sukladno osiguranim sredstvima u proračunu Hrvatskih cesta, u tijeku je evaluacija ponuda te će napokon biti odabran izrađivač projektne dokumentacije, a 2021. godine konačno očekujemo i početak radova.

Nastavljamo ulagati u infrastrukturu, gospodarstvo, kulturu i znanost, a sve na dobrobit naših stanovnika.

Skip to content