Gradonačelnik Ivica Kirin istarskom županu Valteru Flegi i suradnicima predstavio projekt obnove Dvorca Pejačević

Župan Istarske županije Valter Flego posjetio je sa svojim suradnicima i gradonačelnikom Pule Borisom Miletićem Virovitičko-podravsku županiju.

U sklopu posjeta županiji, obišli su, u društvu župana Igora Androvića i gradonačelnika Ivice Kirina i njihovih suradnika najznačajniji gradski EU projekt u provedbi – obnovu Dvorca Pejačević i Gradskog parka. Tom prilikom prošetali su novouređenom šetnicom ispred Gimnazije Petra Preradovića, a buduće sadržaje koje će nuditi ovo prekrasno zdanje u središtu grada, kao i planove vezane za turizam i kulturu predstavio im je gradonačelnik Kirin.

IMG 6127

Osim Dvorca Pejačević i Gradskog parka, gosti iz Istarske županije posjetili su i Panonski drvni centar kompetencija, Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije te Hotel Kuriju Janković u Kapela Dvoru.

Riječ je uzvratnom posjetu, poručio je župan Flego, dodavši da je virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa suradnicima u prosincu prošle godine posjetio Istarsku županiju i obišao važne projekte koje ta županija provodi.

Virovitičko-podravska i Istarska županija imaju puno toga zajedničkog, naglasio je tijekom današnjeg posjeta te zahvalio domaćinima.
Mogu pohvaliti župana i tim i sve projekte koje smo ovdje vidjeli, ne samo u smislu izgradnje nego i održivosti i funkcioniranja, neovisno govorimo li o kulturnoj baštini, Poduzetničkom inkubatoru ili Centru kompetencija, koji i mi sami radimo. Sve je to odraz nastojanja da javnim novcem, europskim novcem poboljšamo život naših sugrađana, gospodarstva i poljoprivrede – poručio je V. Flego.

IMG 6157

Zadovoljan je i župan Igor Andrović.
Zahvaljujem županu V. Flegi i gradonačelniku Pule B. Miletiću na uzvratom posjetu Virovitičko-podravskoj županiji. Iako smo dvije geografski različite županije, jedna na moru, druga na kopnu, imamo puno zajedničkih projekata. Prilikom posjeta Istarskoj županiji, razgledali smo njihove sirane, po čemu su poznati, a ti su nam projekti jako važni, budući da i mi uskoro planiramo početak izgradnje naše prve sirane.

Sigurno je da će dvije županije nastaviti surađivati, poručio je Andrović. – Na sustavima navodnjavanja, također, možemo razmijeniti iskustva. Cilj nam je i napravili smo prvi korak da spojimo ‘plavu’ i ‘zelenu’ Hrvatsku, kako bismo pomogli našim poljoprivrednicima i obiteljskim gospodarstvima, a kako bi svoje proizvode mogli bolje plasirati u Istarskoj županiji – rekao je I. Andrović. (icv.hr, virovitica.hr, fotografije: M. Bašić)

Skip to content