Gradonačelnik Ivica Kirin čestitao djelatnicima Gradskog muzeja Virovitica Međunarodni dan muzeja

Povodom Međunarodnog dana muzeja, 18. svibnja, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa suradnicima posjetio je Gradski muzej Virovitica.

Tom prigodom uputio im je čestitku povodom njihovog Dana, ali i velikog uspjeha koji je muzej ove godine ostvario. Riječ je o nominaciji i sudjelovanju na dodjeli nagrade za najbolji europski muzej godine. Inače, virovitički muzej jedini je iz Hrvatske i šire regije koji je u Estoniji konkurirao za ovaj „muzejski Oscar“. Ravnateljica Mihaela Kulej predstavila je muzej pred 400-tinjak djelatnika iz cijele Europe, a naš #malivelikimuzej dobio je priznanje za izniman doprinos muzejskoj djelatnosti.

Prije svega želim Vam svima čestitati na vašoj volji, trudu i upornosti jer ste upravo zahvaljujući tome u društvu najboljih u Europi. Neizmjerno smo ponosni jer je naša Virovitica u najboljem svjetlu predstavljena na europskoj sceni. O vašem zalaganju i radu govori i broj posjetitelja koji je sve veći, a ne sumnjam da ćete tim tempom nastaviti i dalje. Čestitam vam svima Međunarodni dan muzeja i budite i dalje budete čuvari našeg kulturnog i povijesnog blaga i pokretači kulturnih događanja, rekao je gradonačelnik I. Kirin. (virovitica.hr; fotografije: Ivan Borbaš)

Skip to content