Gradonačelnik Ivica Kirin čestitao djelatnicima Gradskog muzeja Virovitica Međunarodni dan muzeja

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Povodom Međunarodnog dana muzeja, 18. svibnja, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa suradnicima posjetio je Gradski muzej Virovitica.

Tom prigodom uputio im je čestitku povodom njihovog Dana, ali i velikog uspjeha koji je muzej ove godine ostvario. Riječ je o nominaciji i sudjelovanju na dodjeli nagrade za najbolji europski muzej godine. Inače, virovitički muzej jedini je iz Hrvatske i šire regije koji je u Estoniji konkurirao za ovaj „muzejski Oscar“. Ravnateljica Mihaela Kulej predstavila je muzej pred 400-tinjak djelatnika iz cijele Europe, a naš #malivelikimuzej dobio je priznanje za izniman doprinos muzejskoj djelatnosti.

Prije svega želim Vam svima čestitati na vašoj volji, trudu i upornosti jer ste upravo zahvaljujući tome u društvu najboljih u Europi. Neizmjerno smo ponosni jer je naša Virovitica u najboljem svjetlu predstavljena na europskoj sceni. O vašem zalaganju i radu govori i broj posjetitelja koji je sve veći, a ne sumnjam da ćete tim tempom nastaviti i dalje. Čestitam vam svima Međunarodni dan muzeja i budite i dalje budete čuvari našeg kulturnog i povijesnog blaga i pokretači kulturnih događanja, rekao je gradonačelnik I. Kirin. (virovitica.hr; fotografije: Ivan Borbaš)

Skip to content