Gradonačelnik I. Kirin ugostio ekipu HVIDR-e Virovitica: Četvrtu godinu za redom kao sastavni dio HVIDR-e VPŽ osvojili odlično drugo mjesto na SŠNIDOR-u

Virovitica je 22. listopada bila domaćin 26. Svehrvatskog športskog natjecanja invalida Domovinskog rata na kojem su sudjelovali branitelji iz 20 hrvatskih županija i Grada Zagreba. Ekipa HVIDR-e Virovitičko-podravske županije i ovoga puta je, i to četvrtu godinu za redom, slavila s izvanrednim drugim mjestom, a tome su doprinijele brončane medalje u stolnom tenisu i šahu, srebrno odličje u streljaštvu i zlato u ribolovu. Pobjednik ovogodišnjeg natjecanja bila je HVIDR-a grada Zagreba, a treće mjesto pripalo je  Karlovačkoj županiji.

Tim povodom danas je gradonačelnik Ivica Kirin ugostio ekipu HVIDR-e Virovitica koja je na natjecanju bila sastavi dio HVIDR-e VPŽ.

Hvala vam svima na ovom i svim dosadašnjim natjecanjima na kojima ste sudjelovali, drago mi vas je vidjeti danas ovdje. Mi imamo koordinaciju branitelja, a tu je i HVIDR-a VPŽ, kao i HVIDR-a Virovitica i svi projekti koje smo započeli, uključujući težnju ka pokretanju Doma branitelja, ostvaruju se kroz dobru suradnju, rekao je gradonačelnik I. Kirin.

Rezultate s ovogodišnjeg SŠNIDOR-a prokomentirao je i predsjednik HVIDR-e Virovitica Mirko Poljanac.

Ove godine imamo se priliku pohvaliti iznimnim uspjehom. Naime, biti drugi na ovakvom natjecanju, uz bok velikom Zagrebu, znači zaista puno za HVIDR-u i za Viroviticu. Svake nam godine rastu apetiti, natjecateljskog duha ne nedostaje, pa je tako ove godine do pobjedničkog mjesta nedostajalo samo 11 bodova, rekao je M. Poljanac.

Inače, 26. SŠNIDOR održan je u organizaciji Zajednice županijskih zajednica, udruga i članova hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske, na čelu s predsjednikom Josipom Đakićem, a pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića te pokroviteljstvom župana VPŽ Igora Androvića i gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina. (virovitica.hr)

Skip to content