Gradonačelnik I. Kirin ugostio ekipu HVIDR-e Virovitica: Kao dio HVIDR-e VPŽ osvojili izvrsno treće mjesto na 27. SŠNIDOR-u

HVIDR-a Virovitičko-podravske županije osvojila je brončanu medalju na 27. Svehrvatskom športskom natjecanju invalida Domovinskog rata, koje se održalo u Malom Lošinju.

Sportska ekipa HVIDR-e Virovitičko-podravske županije, osvojila je zlatnu medalju u visećoj kuglani, srebrni su bili u šahu i streljaštvu. U stolnom tenisu su bili 5., sportskom ribolovu 7., dok je utrku u kolicima predstavnik VPŽ okončao na 9. mjestu. Ekipno su ostvarili visoko treće mjesto.

U elektronskom pikadu su bili 10., kuglanju 11., a u boćanju – 15. To im je uz prikupljenih 149 bodova, priskrbilo broncu, iza pobjednika HVIDR-e Zagreb i srebrne ekipe HVIDR-e iz Brodsko-posavske županije.

Tim povodom danas je gradonačelnik Ivica Kirin ugostio ekipu HVIDR-e Virovitica koja je na natjecanju bila sastavi dio HVIDR-e VPŽ.

– Ovo je jedan veliki uspjeh. Prošle godine srebrna medalja, ove godine brončana. To samo govori o uspjehu našega grada i županije kada govorimo o bavljenju sportom. Svojim zapravo potvrđujete ono što mi uvijek ističemo, a to je da Virovitica ima veliki potencijal i da i dalje moramo nastaviti s ulaganjima u sport. Kroz ITU mehanizam i EU fondove planiramo ulaganja koja će biti namijenjena upravo djeci i sportašima. Unatoč svim dosadašnjim ulaganjima i dalje nedostaje nam nedostaje sportski h objekata, no ja bih to nazvao slatkim problemom jer to znači da imamo dovoljno zainteresiranih. Što drugo reći, nego hvala vam što promovirate Viroviticu kao sportski grad. Među svim gradovima i udrugama biti treći u Hrvatskoj je velika stvar i ovo je za nas brončana medalja zlatnog sjaja, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

Rezultate s ovogodišnjeg SŠNIDOR-a prokomentirao je i predsjednik HVIDR-e Virovitica Mirko Poljanac.

– Ostvarili smo 142 boda, Slavonski Brod je ostvario drugo mjesto sa 6 bodova više od nas, Zagreb je bio 14 bodova ispred nas – malene su to razlike. Unatoč očekivanom boljem plasmanu, recimo u stolnom tenisu i pikadu, prezadovoljni smo s postignutim rezultatima zbog toga što smo pretekli i one koji imaju više športaša od nas i bolje prilike.
HVIDRa inače u Virovitici broji 1200 ratnih vojnih invalida, a gotovo njih pola uključeno je kroz razne aktivnosti. Između ostalog, naš je stav je da preko sporta možemo pomoći braniteljima produžiti životni vijek. Jedan od zadnjih projekata koji smo aplicirali prema fondovima bio je „Zdravljem do pobjede“. Tu smo uključili velik dio branitelja te potpisali ugovor s Powerlifting klubom Virovitica gdje smo uz sredstva Ministarstva hrvatskih branitelja platili određenom broju članova rekreaciju, s tim što je Powerlifting klub za sve plaćene članove još toliko dao gratis. U to se trudimo uključiti i njihove članove obitelji. Zahvaljujem se i Gradu Virovitici, Virovitičko-podravskoj županiji i Ministarstvu što nas prate u svim našim aktivnostima, poručio je predsjednik HVIDR-e Virovitica Mirko Poljanac.

Na rezultate se osvrnuo i član HVIDR-e Ivan Ciraki.

Sudjelovao sam u disciplini viseće kuglane gdje smo ostvarili prvo mjesto, zlatnu medalju. Konkurencija je bila jaka, iz svih županija cijele Hrvatske, nisam se nadao ovako dobrom rezultatu, rekao je Ivan Ciraki.

Ovogodišnji, 27. SŠNIDOR, održavao se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, supokroviteljstvom gradonačelnice Malog Lošinja Ane Kučić te uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja.

(virovitica.hr)

 

 

Skip to content