Gradi se shopping centar u Virovitici

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Danas je Virovitici u prostorijama Gradske uprave gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin potpisao Ugovor o kupoprodaji građevinskog zemljišta sa tvrtkom PVT d.o.o. članicom Oportunitas grupe i time dao zeleno svjetlo za početak realizacije prvog shopping centra u gradu Virovitici.Danas je Virovitici u prostorijama Gradske uprave gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin potpisao Ugovor o kupoprodaji građevinskog zemljišta sa tvrtkom PVT d.o.o. članicom Oportunitas grupe i time dao zeleno svjetlo za početak realizacije prvog shopping centra u gradu Virovitici.
Shopping centar Virovitica smjestit će se u Poduzetničkoj zoni III , a otvorenje se očekuje kroz 24 mjeseca.

Tom prigodom gradonačelnik Kirin izrazio je veliko zadovoljstvo činjenicom da će grad Virovitica napokon dobiti svoj prvi shopping centar i na taj način stvoriti preduvjete da naši sugrađani ubuduće manje kupuju u drugim gradovima posjećujući njihove centre, te svoje novce ostavljaju u svom gradu i na taj način pomažu u očuvanju radnih mjesta.
Na kraju je istaknuo i činjenicu da će ovaj ugovor donijeti Gradu Virovitici 3.5 milijuna kuna komunalnog doprinosa i 5.6 milijuna kuna na ime kupoprodajne cijene zemljišta, ali i ono što je najvažnije otvoriti čak 270 novih radnih mjesta.

Direktor Oportunitas grupe Hrvoje Puljiz predstavljajući buduću investiciju između ostalog je rekao:
– Čitavi projekt je greenfield investicija, vrijedna 16 milijuna eura i zasigurno predstavlja veliku dobrobit za lokalnu zajednicu i za sam Grad Viroviticu čijem gradonačelniku i njegovim službama se uvelike zahvaljujem na velikoj podršci koju nam pružaju u realizaciji ovog projekta. Budući Shopping centar sadržavat će veliku ponudu u kategorijama ugostiteljstva, trgovine i društvenih sadržaja. Uređen okoliš, dječje igralište, igraonicu za djecu i još mnogo drugih sadržaja koji će omogućiti građanima Virovitice bogat društveni život.

Na kraju je objasnio da interes za gradnju shopping centra leži u činjenici da jednom gradu kao što je Virovitica, upravo nedostaju sadržaji koji bi na jednom mjestu mogli zadovoljiti potrebe svih dobnih skupina stanovnika, te pojasnio da je od 18.500 kvadrata čak 14.500 kvadrata površine rezervirano za zainteresirane najmoprimce.

Osnovni pokazatelji projekta

Površina centra – bruto 18.523 m2
Površina centra-neto (za najam) – 14.494 m2
Površina građevinske parcele – 38.411 m2
Broj lokala – 50
Broj novih radnih mjesta – 270
Vrijednost zemljišta – 5.761.150 kn
Ukupna vrijednost investicije –  € 16.000.000
Komunalni doprinos – 3.500.000 kn

Skip to content