Građevinska jesen u Virovitici: grad i dalje veliko gradilište

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Povoljni vremenski uvjeti pogodovali su izvođenju niza građevinskih radova na području grada Virovitice. Kako ističe gradonačelnik Ivica Kirin, bez obzira na ekonomsku krizu, mini poreznu reformu zbog koje će grad ostati oštećen za nekoliko milijuna kuna te na to što država i resorna ministarstva nemaju sluha za realizaciju projekata, u gradu Virovitici se za razliku od ostalih hrvatskih gradova ipak nešto radi.

Panonski drvni centar kompetencija

IMG_5191

Dinamika realizacije radova na izgradnji Drvnog centra odvija se prema planu. Dosad su izvedeni pripremni zemljani radovi, kao i armirano-betonski radovi na temeljnim stopama i trakastim temeljima te montaža lamelirano lijepljenih konstruktivnih elemenata građevine.
Projekt predstavlja uspješan primjer suradnje znanstvenika, lokalne zajednice i industrije jer su nositelju projekta, Virovitičko-podravskoj županiji, partneri na projektu VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, zagrebački Šumarski fakultet i Institut Ruđer Bošković. Cilj izgradnje Centra je povećanje konkurentnosti drvoprerađivačkih poduzeća na širem panonskom, ali i na cijelom području Republike Hrvatske te će pružati usluge malim i srednjim poduzetnicima iz drvoprerađivačkog sektora i to u svim fazama razvoja finalnih proizvoda od drva, odnosno proizvoda s većom dodanom vrijednošću, s naglaskom na inovacije. Vrijednost izgradnje Centra je 25 milijuna kuna, izvođač radova je tvrtka Lavčević-inženjering iz Splita, a završetak radova na izgradnji planiran je u travnju 2016.

Radovi na fasadi Župne crkve sv. Leopolda Mandića

zupa_novo

U tijeku je izvođenje radova na fasadi Župne crkve sv. Leopolda Mandića u Virovitici. Sredstva za spomenutu akciju većim su dijelom darovali župljani te tvrtke i privatnici grada Virovitice. Radove izvodi građevinska tvrtka Pejak Gradnja iz Čemernice, koja također sudjeluje u donaciji.

Župna crkva sv. Roka

zvonik_radovi

Već nekoliko mjeseci traju radovi na zvoniku Župne crkve svetog Roka u Virovitici. Nakon punih 115 godina mijenja se drvena građa, a taj virovitički “Božji svjetionik”, koji je uočljiv i s udaljenosti od dvadesetak kilometara, dobit će novu, lijepu, bakrenu kapu.

Radovi na izgradnji Kogeneracijskog postrojenja za proizvodnju električne energije na drvnu biomasu – ELEKTRANA „BRANA” u Poduzetničkoj zoni II

IMG_5180

U Poduzetničkoj zoni II u Virovitici u tijeku su radovi na izgradnji Kogeneracijskog postrojenja za proizvodnju električne energije na drvnu biomasu – ELEKTRANA „BRANA”. Vrijednost investicije iznosi 12 milijuna kuna, a trebala bi biti završena u proljeće sljedeće godine. Tim se projektom tvrtka Brana u potpunosti okreće proizvodnji „zelene“ energije, a osim otvaranja desetak novih radnih mjesta, tvrtka će biti otvorena i za suradnju sa svim OPG-ima.

10 novih stambenih objekata na kraju Ulice Ivana Gundulića

IMG_5200

Da u Virovitici “pušu pozitivni vjetrovi” vidi se i iz velikog broja novih stambenih objekata koji svakodnevno niču u svim dijelovima grada. To je osobito vidljivo na kraju Ulice Ivana Gundulića gdje se gradi 10-ak novih stambenih objekata.

Izgradnja pilane u PZ Antunovac – Jerbić – Obrt za šumarstvo

IMG_5220

U Poduzetničkoj zoni Antunovac započeli su radovi na izgradnji nove pilane. Vrijednost investicije iznosi oko 3 milijuna kuna, a investitor je Jerbić – Obrt za šumarstvo koji će na spomenutoj pilani zaposliti 7 novih djelatnika.

Izgradnja nogostupa u Ulici Petra Preradovića

ulica_pp_radovi

Nakon što su završeni radovi na uređenju kružnog toka u Ulici Petra Preradovića, u poodmakloj fazi su i radovi na rekonstrukciji desne strane nogostupa u spomenutoj ulici. Izgradnjom kružnog toka i nogostupa Ulica Petra Preradovića sigurno će izgubiti epitet ulice s najviše prometnih nesreća, a kada se u dogledno vrijeme izgradi i pješački most preko rijeke Ođenice, u potpunosti će se riješiti problem sigurnosti u jednoj od najljepših virovitičkih ulica. Radove izvode Ceste d.d. Bjelovar, sveukupna vrijednost iznosi 599.552 kune, a završetak je predviđen krajem listopada.

Skip to content