„Građanima od srca“ uz tradicijske kolače i placke – voće, pečenjaci…

U sklopu ovogodišnjeg Rokova Grad Virovitica priređuje kulturno-gastronomsku manifestaciju „Građanima od srca“ i to na Veliku Gospu 15. kolovoza u 18 sati na KORZU (Trg kralja Tomislava – kod sata). Ove godine vratit ćemo vas u djetinjstvo te će te uživati u starim virovitičkim delicijama: macaficlima (gorabijama i vanili kiflicama), pišingericama iz Virovitice, bijelim purslima – Virov˙tičkim poljupcima, čvarkima u piti, paradajs kolaču, Virov˙tičkom krumpir kolaču, oraj-medenjacima, sirnim pogačicama s kimlom, dva u tepsiji (dizanicama od oraja i maka), pogačicama Mikešicama… Svatko tko degustira kolač dobit će i recept za njegovo spremanje jer su Virov˙tički kolači izrađeni prema „Mikeškom jestveniku“. Sve će to začiniti odlični TAMBURAŠI i nastup KUD-a VIROVITICA te brojna druga iznenađenja.

PEČENJE PRAVIH DOMAĆIH PLACKI

„PODJELA VOĆA I POVRĆA“ – koga u njegovom djetinjstvu nije razveselio KUHANI KUKURUZ ZAČINJEN NA VIROVITIČKI, lubenica ili dinja.

Nakon degustacije moći ćete kod glavne pozornice uživati u nastupu kulturno umjetničkih društava iz Pitomače, Virovitice i Garešnice, a od 22 sata zabavit će vas poznati tamburaški sastav BOSUTSKI BEĆARI pa možemo zapjevati Sad kada došla si, Želim te noćas, Samo me jednom pogledaj…

Skip to content