Građani u prošloj godini preko Gradske blagajne uštedjeli oko milijun kuna

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Prema našim saznanjima, gradske blagajne postoje u samo pet hrvatskih gradova, a među njima je i Virovitica čija je blagajna s radom počela 1. ožujka 2012. Na Gradskoj blagajni građani mogu plaćati uplatnice gradskih komunalnih tvrtki i institucija bez naknade, čime tijekom godine značajno uštede.

U 2017. godini na blagajni je bez naknade plaćeno ukupno 244.736 računa (uplatnica), a naplaćeno je 29.119.040.25 kuna. Uzimajući u obzir da provizije u hrvatskim bankama iznose od 4,00 do 10,00 kuna, na ovaj način građanima je tijekom prošle godine ušteđeno oko milijun kuna, a u posljednjih pet godina, otkako je blagajna otvorena, preko pet milijuna kuna.

Troškove Gradske blagajne i njenih zaposlenika, koji u prosjeku iznose 20.000 kuna, pokrivaju Grad Virovitica i gradske tvrtke.
Građani Virovitice na jednom mjestu bez ikakve naknade mogu plaćati račune za plin, grijanje, otpad, vodu, komunalnu naknadu, komunalni doprinos, pričuvu, otkup stanova, račune za boravak djece u vrtiću… Cilj osnivanja blagajne bio je građanima omogućiti jednostavniji način plaćanja računa – da sve mogu obaviti na jednom mjestu i pritom uštedjeti, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

PLAĆAJTE BEZ NAKNADE

Grad Virovitica
…računi za komunalnu naknadu, komunalni doprinos, najamninu stana, otkup stana, zakup javne površine, porez na kuću za odmor, porez na tvrtku, zakup mjesnih domova, zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Grada, Dječji vrtić, Glazbena škola…

Flora Vtc d.o.o.
…Računi za odvoz otpada, naknada za grobno mjesto…

Plin Vtc d.o.o.
…Računi za toplinsku energiju…

Poslovni park Virovitica d.o.o.
…Računi za pričuvu zgrade…

Virkom d.o.o.
…Računi za vodu… (virovitica.hr; foto: Arhiva)

Skip to content