Grad Virovitica uredit će cestu uz halu za Viroexpo, a gradit će se i novo parkiralište

Radovi na izgradnji multifunkcionalne hale u Virovitici, u kojoj će se održati Viroexpo 2019, jedan od tri najznačajnija gospodarska sajma u Hrvatskoj, napreduju prema planu. Uz projekt izgradnje hale, čiji je nositelj Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica priprema još dva projekta u sklopu kojih će se osigurati dodatna mjesta za parkiranje te urediti cestu koja se nalazi uz buduću halu, najavili su gradonačelnik Ivica Kirin i gradski pročelnik Kristijan Sabo prilikom obilaska radova.

Naime, ovih dana započet će radovi na uređenju pristupne ceste skladišnim objektima na prostoru bivše vojarne. U sklopu rekonstrukcije ugradit će se betonski rubnjaci, riješit će se oborinska odvodnje te će cesta dobiti novi asfalt. Uz samu cestu bit će uređena i površina za parkiranje.

Osim toga, u tijeku je ishođenje građevinske dozvole i za novo parkiralište koje će se nalaziti između buduće hale i planiranih bazena. Time će se, uz parkirališna mjesta na čestici hale, dobiti dodatan prostor za parkiranje, a predviđeno je preko 450 parkirališna mjesta. (virovitica.hr, fotografije: M. Bašić)

Skip to content