Grad Virovitica uključuje se u program izgradnje POS stanova

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Gradski vijećnici usvojili su danas (utorak) na 17. sjednici Gradskog vijeća Odluku o uključenju Grada Virovitice u program izgradnje stanova po Programu društveno poticane stanogradnje (POS) te Odluku o mjerilima i kriterijima za kupnju stana iz POS-a.
Donošenju navedenih odluka prethodila je anketa koju je Grad proveo, a temeljem koje se interes za kupnju stana iz Programa POS iskazalo 66 obitelji, što je dvostruko više od broja stanova koji se planiraju graditi.

Zgrada s POS stanovima gradila bi se na parceli u Južnom bloku, u Ulici Hrvatskih branitelja te bi, uz prizemlje, imala četiri etaže i potkrovlje.

Sljedeći korak nakon donošenja ovih odluka je raspisivanje javnog natječaja za kupnju stana.

Pogodnosti u odnosu na tržišne, mogu se podijeliti u tri skupine:

  • rok otplate kredita do 30 godina + 1 godina počeka, bez jamaca,
  • povoljnija kamatna stopa,
  • povoljnija cijena kvadrata stana.

Podnositelj zahtjeva za kupnju kuće iz Programa POS mora ispunjavati sljedeća dva uvjeta:

  • da je državljanin Republike Hrvatske,
  • da ima prebivalište na području Republike Hrvatske.

Posebna pažnja prilikom izrade mjerila posvećena je građanima koji nemaju riješeno stambeno pitanje te spadaju u područje socijalno osjetljivih kategorija.

Grad Virovitica u cijenu stana neće uključiti cijenu zemljišta, projektne dokumentacije, kao niti izgradnje komunalne infrastrukture. Zbog benefita koje Grad Virovitica omogućuje, odnosno troškova koji neće biti uračunati u cijenu stana već ih Grad preuzima na sebe, moguće je da cijena bude i niža od maksimalne po POS-u.

Investitor zahvata bit će Razvojna agencija VTA koja će izgraditi i prodavati stanove potencijalnim kupcima, a trenutno je u tijeku izrada idejnog rješenja i kataloga stanova. (virovitica.hr, foto: M. Bašić i K. Toplak)

 

Skip to content