Grad Virovitica učinkovitiji od državne uprave

Tijekom svibnja 2009. godine Udruga gradova provela je analizu učinkovitosti izdavanja akata vezanih uz gradnju na uzorku od 12 gradova. U siječnju 2008. godine navedeni gradovi su od ureda državne uprave naslijedili 7.490 neriješenih predmeta…Tijekom svibnja 2009. godine Udruga gradova provela je analizu učinkovitosti izdavanja akata vezanih uz gradnju na uzorku od 12 gradova. U siječnju 2008. godine navedeni gradovi su od ureda državne uprave naslijedili 7.490 neriješenih predmeta vezanih uz gradnju, a u razdoblju od siječnja 2008. do travnja 2009. zaprimili novih 18.451 predmeta te riješili ukupno 19.140 predmeta. Decentralizacijom izdavanja akata vezanih uz gradnju broj neriješenih predmeta smanjen je za 9%. U narednom razdoblju očekuje se značajnije smanjenje broja neriješenih predmeta, budući da su u promatranom razdoblju gradovi vršili tehničke i organizacijske poslove vezane uz preuzimanje nadležnosti, ustrojavanje upravnih odjela i tehničko opremanje istih.

Najuspješniji gradovi u rješavanju zaostataka su Virovitica, Varaždin i Čakovec budući da su riješili sve zaostale predmete koje su naslijedili od državne uprave.
Kako saznajemo od pročelnice Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju Vesne Tot tijekom mjeseca svibnja za potrebe Udruge gradova predano je izvješće povodom analize novog Zakona kojim bi se ubrzalo izdavanje građevinskih dozvola za građenje u roku od 45 dana. Svih 145 predmeta koje smo zaprimili od državne uprave uspjeli smo riješiti što svakako pokazuje efikasnost rada u našem Odjelu na kraju je istakla pročelnica Vesna Tot.

Skip to content