Grad Virovitica u subotu organizira razmjenu udžbenika za osnovnu i srednju školu

U subotu 24. lipnja 2017. godine, u vremenu od 9 do 11 sati, na Trgu kralja Tomislava ( kod sata – na šetalištu (Korzu)), Grad Virovitica organizirat će razmjenu udžbenika za osnovnu i srednju školu.

Ovim putem pozivamo sve učenike osnovnih i srednjih škola, njihove roditelje i sve zainteresirane da u subotu dođu s udžbenicima koji im više nisu potrebni i pronađu one koji im trebaju, nadamo se da će odaziv biti velik i da ćemo na kraju svi biti zadovoljni.

Podsjećamo da će Grad Virovitica, za sve učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola, nabaviti besplatne udžbenike koje će učenike dočekati na njihovim klupama prvi nastavni dan školske godine dok je za učenike od 5. do 8. razreda osigurao vaučere od 200 kuna, koji će moći iskoristiti prilikom kupovine udžbenika za novu školsku godinu. Učenicima će vaučeri biti uručeni na podjeli svjedodžbi, a roditelji će ih moći iskoristiti u Narodnim novinama prilikom kupnje udžbenika. Iako je Grad već ove godine planirao kupiti nove udžbenike i za učenike od 5.-8. razreda, promjena u nadležnom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a koje je najavilo da će se udžbenici slijedeće godine mijenjati, odlučeno je da se ona prolongira za iduću godinu. Jer bi trošak za gradski proračun za nove udžbenike, a koji bi već sljedeće godine završili u reciklaži, iznosio čak 800.000 kuna.

Skip to content