Grad Virovitica traži potencijalne ulagače u Bavarskoj

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin sudjelovao je u radu hrvatsko – njemačke konferencije „Hrvatska na pragu Europske unije” koju su u Zagrebu 19. – 21. rujna 2010. organizirali Institut za međunarodnu suradnju Zaklade Hanns Seidel iz Münchena čiji su predstavnici prije…Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin sudjelovao je u radu hrvatsko – njemačke konferencije „Hrvatska na pragu Europske unije” koju su u Zagrebu 19. – 21. rujna 2010. organizirali Institut za međunarodnu suradnju Zaklade Hanns Seidel iz Münchena čiji su predstavnici prije dva tjedna bili u službenom posjetu gradu Virovitici.
Na konferenciji su sudjelovali i Gordan Jandroković, ministar vanjskih poslova i europskih integracija RH i izaslanstvo od 15 zastupnika njemačkog Bundestaga, Bavarskog parlamenta, predvođeno bivšim predsjednikom Bavarske Vlade g. Günterom Becksteinom.

Gradonačelnik Kirin tom je prigodom naglasio da je strateški cilj naše zemlje dovesti strane ulagače pri čemu je glavni razlog otežanog investiranja nesređeno imovinsko-pravno stanje zemljišta gdje je Grad Virovitica učinio određene korake i uredio imovinske odnose u svojim poduzetničkim zonama, a trenutno provodi katastarsku izmjeru i tehničku reambulaciju zemljišta na području cijelog grada. Istaknuo je i da je proteklih godina učinjen veliki napredak jer su dozvole za gradnju prešle u ruke lokalne i regionalne samouprave što je znatno ubrzalo njihovo izdavanje, a u prilog investiranju ide i dobar obrazovni sustav u Republici Hrvatskoj uzimajući u obzir da je ljudski potencijal prilikom investiranja najvažniji.

Nakon konferencije gradonačelnik Kirin susreo se je sa zastupnikom u Bavarskom parlamentu i bivšim predsjednikom Bavarske vlade i bivšem ministru unutarnjih poslova dr. Gunterom Becksteinom i veleposlanikom Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj dr. Berndom Fisherom kao i sa drugim zastupnicima u bavarskoj vladi pri čemu se je najviše potencirala bolja suradnji grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije, a sve u cilju privlačenja bavarskih ulagača. Ovaj susret bio je samo nadopuna prošlotjednom boravku gradonačelnika Kirina u Bavrskoj kada se je između ostalog susreo i sa brojnim potencijalnim bavarskim ulagačima u virovitičke poduzetničke zone.

Skip to content