Grad Virovitica sufinancira prijevoz učenika srednjih škola

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Ilustracija

Na dnašnjoj sjednici Kolegija gradonačelnika razmotrena  je Odluka o sufinanciranju prijevoza učenika srednjih škola s područja Grada Virovitice

Kako su za školsku godinu 2012./2013. u Državnom Proračunu osigurana sredstva za prijevoz  učenika srednjih škola, Grad Virovitica, sporazumno sa Virovitičko-podravskom županijom, osigurat  će sufinanciranje prijevoza svih učenika srednjih škola s područja Grada Virovitice. koji ostvaruju to pravo.

Sufinanciranje će se vršiti u omjeru 10% Grad Virovitica, 10% Virovitičko-podravska županija, 5% roditelji, a 75% sredstava osigurati će se iz Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2012. na poziciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Na ovaj način značajno se umanjuju troškovi srednjoškolskog obrazovanja učenika. Sredstva za sufinanciranje prijevoza do kraja ove kalendarske godine (31. prosinca 2012.) osigurat će se iz  Proračuna Grada Virovitice za 2012. godinu, a u projekciji proračuna za 2013. godinu također su predviđena sredstva za istu namjenu.

Gradonačelnik Ivica Kirin podsjetio je da je Grad Virovitica, iako nije tada imao zakonsku obvezu, i prošle godine sufinancirao prijevoz učenika srednjih škola te pojasnio da će na ovaj način npr. roditelji iz virovitičkih prigradskih naselja za kartu koja realno košta 1000 kuna plaćati samo 50 kuna.

Skip to content