Grad Virovitica sufinancira prijevoz učenika srednjih škola s prebivalištem na području grada Virovitice

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Na 10. sjednici Kolegija gradonačelnika razmotrena je Odluka o zaključivanju Sporazuma o sufinanciranju prijevoza učenika srednjih škola s prebivalištem na području grada Virovitice.
Kako za 2009./2010. školsku godinu u Državnom proračunu nisu osigurana sredstava za prijevoz učenika srednjih škola…Na 10. sjednici Kolegija gradonačelnika razmotrena je Odluka o zaključivanju Sporazuma o sufinanciranju prijevoza učenika srednjih škola s prebivalištem na području grada Virovitice.
Kako za 2009./2010. školsku godinu u Državnom proračunu nisu osigurana sredstava za prijevoz učenika srednjih škola, Grad Virovitica sporazumno sa Virovitičko-podravskom županijom osigurat će sufinanciranje prijevoza svih učenika srednjih škola s prebivalištem na području grada Virovitice odnosno onima koji imaju prebivalište ili boravište udaljeno najmanje pet kilometara, uz uvjet da su program upisali u školi najbližoj mjestu prebivališta, odnosno boravišta.

– Na ovaj način značajno su umanjeni troškovi srednjoškolskog obrazovanja učenika, a sredstva za sufinanciranje prijevoza do kraja ove kalendarske godine osigurat će se izmjenama i dopunama Proračuna Grada Virovitice za 2009. godinu, a za 2010. godinu u proračunu za tu godinu rekao je tom prilikom pročelnik za Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Antun Mihoković.
Sufinanciranje će se vršiti u omjeru 10 % Grad Virovitica, 10 % Virovitičko-podravska županija, 30 % prijevoznik i 50 % na teret korisnika prijevoza od cijene karte prijevoznika.

Skip to content