Grad Virovitica raspisao je natječaj za dodjelu stipendija za akademsku godinu 2017./2018.

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Gradonačelnik Grada Virovitice raspisao je natječaj za dodjelu stipendija studentima s područja grada Virovitice. Uz studente koji su već u sustavu, Grad će se s 800,00 kuna mjesečno stipendirati još 10 novih studenata. Studenti stipendiju primaju svih 12 mjeseci, do završetka posljednjeg semestra studija.

Prema riječima pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alena Bjelice, Grad Virovitica je unazad pet godina povećao iznos za stipendije preko 100 posto. Naime, prije nekoliko godina broj stipendista se kretao do 10 do 12, dok ih je danas redovito 30-ak. Taj broj možda bude i veći ukoliko se javi više studenata koji se obrazuju za deficitarna zanimanja. Naime, na temelju informacija relevantnih institucija te popisa Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Virovitica utvrđena je lista na kojoj se nalazi 18 deficitarnih zanimanja za akademsku godinu 2017./2018. Prema riječima gradonačelnika Ivice Kirina, ukoliko bude više kandidata koji se obrazuju za deficitarna zanimanja, broj stipendija će se povećati.

Zainteresirani podnose prijave na natječaj osobno ili poštom u roku od 8 dana od dana objave natječaja u „Virovitičkom listu“, odnosno do 1. prosinca, u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, Trg kralja Zvonimira 1, 33000 Virovitica, s napomenom „Natječaj za stipendije“.

Tekst natječaja te uvjete i kriterije za stjecanje prava na dodjelu stipendije preuzmite OVDJE 

Skip to content