Grad Virovitica predstavio svoje poduzetničke zone u časopisu Business. hr

matija mustacPročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i razvoj Grada Virovitice Matija Mustač dao je intervju časopisu Business.hr kako bi predstavio poduzetničke zone grada Virovitice.

U časopisu pod naslovom „Zanima ih svaka investicija koja otvara nova radna mjesta“ pročelnik Matija Mustač istaknuo je da unatoč teškom i kriznim vremenima koja nisu naklonjena poduzetnicima, u Virovitici su zadovoljni načinom na koji se pokrenuo razvoj poduzetništva . Tako je od travnja 2011. godine, u gradske poduzetničke zone ušlo 19 novih investitora, što je i rezultiralo otvaranjem 875 radnih mjesta u pet poduzetničkih zona.

Povoljan prometno-geografski položaj između Zagreba i Osijeka u blizini granice s Mađarskom, prirodna bogatstava i kvalificirana radna snaga potencijali su koje je grad Virovitica u prošlosti nedovoljno koristio pojasnio je Mustač te naglasio da su potpisanim kupoprodajnim ugovorima stvoreni uvjeti i obaveze za otvaranja još oko 400 novih radnih mjesta.

U tekstu je istaknut i Program poticaja i razvoja gospodarstva koji omogućava prodaju ili zakup zemljišta u poduzetničkim zonama, kompletno opremljenim svom infrastrukturom, po vrlo poticajnoj cijeni odnosno za kupnju građevinskog zemljišta već od 1kn/m² za proizvodne djelatnosti te najavljeno otvaranje nove mega-zone od 350 ha koja je već uvrštena u poslovni plana, a namijenjena je za velike investitore kojima je potrebna veće površina zemljišta…

Cijeli tekst možete pročitati u pisanom izdanju časopisa Business.hr

 

Skip to content