Grad Virovitica poziva sve zainteresirane na sudjelovanje u edukacijama za pčelare

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Grad Virovitica poziva sve pčelare i sve zainteresirane za pčelarstvo i proizvodnju meda na sudjelovanje u edukacijama koje se organiziraju u sklopu projekta „Beekeeping revolution“.
Projekt je odobren u sklopu sheme za dodjelu bespovratnih sredstava „Local employment development initiatives-phase II” iz Operativnog programa za razvoj ljudskih potencijala 2007. – 2013., a provode ga nositelj projekta, Grad Virovitica, zajedno s partnerima, Razvojnom agencijom VIDRA, Industrijsko-obrtničkom školom Virovitica te Pčelarskom udrugom Virovitica.
Edukacije se provode u trajanju od 120 sati u gradu Virovitici, a vodi ih stručnjak iz područja pčelarstva. Teme edukacija:
• Biologija, fizionomija i anatomija pčele
• Bolesti pčela, lijekovi i liječenje
• Tehnologija rada sa pčelama
• Medonosno bilje
• Osnove ekološke proizvodnje
• Ekonomski temelji pčelarstva
• Stručne vježbe
Nakon uspješnog završetka edukacije, polaznici će dobiti certifikat o sudjelovanju.
Za sudjelovanje na edukacijama potrebno se prijaviti putem maila: sanela.marek@vta.hr ili doći osobno u Razvojnu agenciju VTA, Trg bana Josipa Jelačića 21, 33 000 Virovitica, najkasnije do 31.08.2015.

Projekt „Revolucija pčelarstva: stvaranje znanja i potpomaganje zaposlenja“ prijavljen je i odobren u sklopu sheme za dodjelu bespovratnih sredstava „Local employment development initiatives-phase II” iz Operativnog programa za razvoj ljudskih potencijala 2007-2013. Kroz narednih će 12 mjeseci nositelj projekta Grad Virovitica, zajedno sa partnerima Razvojnom Agencijom VIDRA, Industrijsko obrtničkom školom Virovitica te Pčelarskom udrugom Virovitica, raditi na stvaranju kapaciteta za razvoj pčelarstva i proizvodnje meda i drugih pčelinjih proizvoda putem edukacije postojećih pčelara i svih zainteresiranih za pčelarstvo i proizvodnju meda, što pak predstavlja pripremnu fazu za implementaciju velikog infrastrukturnog projekta „Bee Park“ u okviru kojega će se realizirati regionalna punionica i pogon za preradu meda i proizvodnju ostalih pčelinjih proizvoda
Ukupna vrijednost projekta je 833.367,66 kn, a 94,90% vrijednosti projekta financirano je EU sredstvima, dok preostalih 5,1 % financira Grad Virovitica.

Skip to content