Grad Virovitica povećava broj novih stipendija s 10 na 18 – potpisivanje ugovora s novim stipendistima u petak, 4. siječnja

U petak, 4. siječnja, u 9 sati, u Gradskoj upravi (Trg kralja Zvonimira 1, Virovitica) gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin potpisat će ugovore o dodjeli gradskih stipendija s 18 novih stipendista.

Podsjetimo, Grad Virovitica je 29. studenog raspisao natječaj za dodjelu novih stipendija u akademskoj godini 2018./2019., od čega 3 za studente prve godine te 7 sedam za studente druge i viših godina studija.

Na natječaj se javilo ukupno 27 studenata, a nakon provedenog postupka bodovanja, zaključeno je kako 26 kandidata zadovoljava kriterije natječaja. U međuvremenu su neki od kandidata odustali te je za gradsku stipendiju ostalo prijavljeno ukupno 18 kandidata – 5 studenata prve godine i 13 studenata viših godina studija. Stoga je Komisija za stipendiranje predložila gradonačelniku povećanje broja novih stipendista, rekao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica.

Gradonačelnik Ivica Kirin je temeljem prijedloga Komisije donio Odluku kojom se broj novih stipendista povećava s 10 na 18, tako da će u akademskoj godini 2018./2019. Grad stipendirati ukupno 40 studenata. Mjesečni iznos stipendije je 800,00 kuna, a studenti je dobivaju svih 12 mjeseci u godini.

Mladi su naša budućnost i oni će jednoga dana biti perjanica razvoja našeg grada. Jedan od kriterija za dobivanje stipendije je i deficitarnost čime želimo potaknuti mlade da ne odabiru one fakultete koje će lakše završiti, već one s kojima će se kasnije lakše zaposliti, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

Rang lista novih stipendista za akademsku godinu 2018./2019

(virovitica.hr; fotografija: M. Rođak)

Skip to content