Grad Virovitica potpisao ugovor s A.M.S. – biomasom što bi moglo omogućiti zapošljavanje oko 100 ljudi

Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i direktor tvrtke A.M.S. – Biomasa d.o.o. Saša Abrašin potpisali su Ugovor o kupoprodaji građevinskog zemljišta površine 16765 m² i objekata u Poduzetničkoj zoni Antunovac u Virovitici.1 1293624979Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i direktor tvrtke A.M.S. – Biomasa d.o.o. Saša Abrašin potpisali su Ugovor o kupoprodaji građevinskog zemljišta površine 16765 m² i objekata u Poduzetničkoj zoni Antunovac u Virovitici.
Konkretno radi se o proizvodnji peleta, briketa, prostorno obrađenog drva (višemetrice i cijepanog drva, drvne sječke i kao nusproizvoda piljevine.
Ukupna kupoprodajna cijena zemljišta i objekata utvrđena je u iznosu 1.127.400,68 kuna.

Kako je nakon potpisivanja Ugovora rekao direktor Saša Abrašin tvrtka bi trebala započeti s radom najkasnije do kraja 2011. godine. U sklopu novoizgrađenog objekta „Stanice za otkup i preradu šumske biomase” nalazit će se proizvodno-poslovni prostor sa halom za proizvodnju i uredskim prostorom, plato za sortiranje i preradu šumske biomase, tri otvorena skladišta za odlaganje drvne sirovine – sure, otvoreno skladište sječke i manipulativni prostor. U prvoj fazi će biti zaposleno 12 djelatnika, a u konačnici više od 20, a kroz kooperante posao bi trebalo pronaći još oko 80-90 ljudi. Inače tvrtka A.M.S. – biomasa d.o.o. osnovana je 2007. godine, a sjedište joj je u Dardi, glavne djelatnosti su joj veletrgovina i izvoz, te prerada i proizvodnja drvne mase, a do sada ima i dva pogona u Turopolju te u Ivanovu kod Donjeg Miholjca.

Gradonačelnik Kirin izrazio je veliko zadovoljstvo činjenicom da će se finalizacijom ovog ugovora svoj posao pronaći oko 100 ljudi, a i Gradski proračun će prihodovati s više od milijun kuna. Zahvalio se je direktoru Abrašinu što je prepoznao Viroviticu kao mjesto za investiranje te najavio potpisivanje još ugovora s potencijalnim investitorima u skoro vrijeme.

Skip to content