Objavljeno:

Podijeli:

Slične objave

Grad Virovitica planira gradnju novog, modernog autobusnog kolodvora

Popularni sadržaj

Jedno od pitanja postavljenih gradonačelniku Virovitice Ivici Kirinu na aktualnom satu 18. sjednice Gradskog vijeća odnosilo se na izgradnju novog autobusnog kolodvora u Virovitici. Pitanje je postavljeno u svjetlu najave natječaja Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za izgradnju autobusnih kolodvora, a radi se o projektima koji su u skladu sa Strategijom prometnog razvoja RH 2017.- 2030.

Grad Virovitica na navedeni natječaj planira prijaviti izgradnju novog autobusnog kolodvora koji je u fazi projektiranja i za koji imamo gotovo idejno rješenje. Gradnja novog, modernog kolodvora planira se u Ulici Nikole Tesle, odnosno u blizini Male stanice, a nasuprot novog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju koji je u izgradnji. Moderna građevina, osim za autobusni kolodvor, služit će i za potrebe željeznice, a u planu je i veliko parkiralište s oko 130 parkirnih mjesta, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin dodavši da će se na tom potezu urediti nogostupi, a u planu je i spoj „Velike“ i „Male“ stanice kako se više ne bi moralo spuštati na Radićevu.

Novom lokacijom kolodvora, kao i spojem „Male“ i „Velike“ smanjile bi se gužve te rasteretio promet u samom središtu grada.

Prema trenutnim najavama nadležnog Ministarstva, sufinanciranje projekata izgradnje i rekonstrukcije autobusnih kolodvora iz EU fondova trebalo bi biti 100 posto.

 

Skip to content