Grad Virovitica planira gradnju novog, modernog autobusnog kolodvora

Jedno od pitanja postavljenih gradonačelniku Virovitice Ivici Kirinu na aktualnom satu 18. sjednice Gradskog vijeća odnosilo se na izgradnju novog autobusnog kolodvora u Virovitici. Pitanje je postavljeno u svjetlu najave natječaja Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za izgradnju autobusnih kolodvora, a radi se o projektima koji su u skladu sa Strategijom prometnog razvoja RH 2017.- 2030.

Grad Virovitica na navedeni natječaj planira prijaviti izgradnju novog autobusnog kolodvora koji je u fazi projektiranja i za koji imamo gotovo idejno rješenje. Gradnja novog, modernog kolodvora planira se u Ulici Nikole Tesle, odnosno u blizini Male stanice, a nasuprot novog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju koji je u izgradnji. Moderna građevina, osim za autobusni kolodvor, služit će i za potrebe željeznice, a u planu je i veliko parkiralište s oko 130 parkirnih mjesta, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin dodavši da će se na tom potezu urediti nogostupi, a u planu je i spoj „Velike“ i „Male“ stanice kako se više ne bi moralo spuštati na Radićevu.

Novom lokacijom kolodvora, kao i spojem „Male“ i „Velike“ smanjile bi se gužve te rasteretio promet u samom središtu grada.

Prema trenutnim najavama nadležnog Ministarstva, sufinanciranje projekata izgradnje i rekonstrukcije autobusnih kolodvora iz EU fondova trebalo bi biti 100 posto.

 

Skip to content