Grad Virovitica osigurat će putem GDCK-a Virovitica nastavak usluge besplatnog prijevoza i pratnje starijih osoba

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Grad Virovitica donio je Odluku o dodjeli financijskih sredstava Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica za provođenje usluge besplatnog prijevoza i pratnje starijih osoba, kao i usluge pratnje osoba oboljelih od Alzheimerove bolesti i ostalih oblika demencija.

Grad će provedbu usluge sufinancirati od 1. siječnja do 31. ožujka 2023. godine sa 5.720,67 eura.

Naime, Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica provodilo je od 20. srpnja 2020. godine europski projekt „Mobilnost za samostalnost“ namijenjen osobama starijim od 65 godina. U okviru navedenog projekta odvijala se besplatna usluga prijevoza kombi vozilom za pokretne te osobnim automobilom za teže pokretne osobe. Osim prijevoza, bitno je istaknuti i aktivnost namijenjenu osobama koje boluju od Alzheimerove bolesti i ostalih oblika demencija.

Provedba navedenog projekta je završila u srpnju ove godine, no Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica, uz financijsku potporu Grada Virovitice, nastavilo je s provedbom ove usluge do kraja prosinca 2022. godine. Kako bi se navedena usluga nastavila provoditi i u ovoj godini, Grad je odobrio financijska sredstva za prvo tromjesečje ove godine, a GDCK će se ponovno javiti na Poziv resornog Ministarstva za mogućnost financiranja aktivnosti namijenjenih starijim i nemoćnim osobama. (virovitica.hr; fotografija: icv.hr)

Skip to content