Grad Virovitica osigurao besplatan prijevoz za 376 učenika osnovnih škola

U prostorijama Grada Virovitice gradonačelnik Ivica Kirin i direktor tvrtke Čazmatrans – Promet Damir Pavlović potpisali su Ugovor o prijevozu učenika osnovnih škola s područja grada Virovitice za školsku godinu 2017./2018.
Vrijednost godišnjeg ugovora iznosi 1.407.275,00 kuna, a obuhvaća prijevoz učenika Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić, Osnovne škole Vladimir Nazor i Centra za odgoj obrazovanje i rehabilitaciju.
Učenike Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić iz Virovitice autobusi Čazmatransa će prevoziti iz Milanovca, Rezovca, Rezovačkih Krčevina, Rezovačkih Vinograda, Zlatnog Polja, Čemernice, Taborišta i Jasenaša, a riječ je o 234 učenika od prvog do osmog razreda.
Kada je riječ o Osnovnoj školi Vladimira Nazora, autobusi će prevoziti učenike iz Korije, Podgorja, Golg Brda, Svetog Đurđa, Brezika te s autobusnog stajališta kod Tvornice šećera Viro, a riječ je o 125 učenika.
Prijevoz učenika Centra za odgoj obrazovanje i rehabilitaciju obavljat će se i za 17 učenika s područja Grada Virovitice, ali i Virovitičko-podravske županije.
Gradonačelnik Ivica Kirin tom je prigodom istaknuo da je prijevoz osiguran za 376 učenika te je na taj način učinjena velika usluga roditeljima kako bi djeca prije svega sigurno stigla do škole i vratila se svojim kućama, ali istovremeno i kako bi im se pomoglo s obzirom na dodatne troškove koje iziskuje prijevoz, a mi težimo tome da sva djeca imaju iste uvjete za školovanje

Skip to content