Grad Virovitica osigurao besplatan prijevoz za 350 učenika osnovnih škola

U prostorijama Grada Virovitice gradonačelnik Ivica Kirin i direktor tvrtke Čazmatrans – Promet Damir Pavlović potpisali su Ugovor o prijevozu učenika osnovnih škola s područja grada Virovitice za školsku godinu 2015/2016.
Vrijednost godišnjeg ugovora iznosi 1.397.087,00 kuna, a obuhvaća prijevoz učenika Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić, Osnovne škole Vladimir Nazor i Osnovne škole Virovitica.
Učenike OŠ Ivane Brlić Mažuranić iz Virovitice autobusi Čazmatransa će prevoziti iz Milanovca, Rezovca, Rezovačkih Krčevina, Rezovačkih Vinograda, Zlatnog Polja, Čemernice, Taborišta i Jasenaša, a riječ je o 204 učenika od prvog do osmog razreda, dok će prijevoz obavljati pet autobusa
Kada je riječ o OŠ Vladimira Nazora, dva autobusa će voziti učenike iz Korije, Podgorja, Golg Brda, Svetog Đurđa, Brezika te s autobusnog stajališta kod Tvornice šećera Viro, a riječ je o 131 učeniku.
Prijevoz učenika za OŠ Virovitica obavljat će se iz sljedećih mjesta: Zdenci, Duga Međa, Slatina, Bakić, Bistrica, Borova, Radosavci, Suhopolje, Cabuna, Čačinci, Orahovica, Mikleuš, a radi se o prijevozu 18 učenika.
Gradonačelnik Ivica Kirin tom je prigodom istaknuo da je prijevoz osiguran za 350 učenika te je na taj način učinjena velika usluga roditeljima kako bi djeca prije svega sigurno stigla do škole i vratili se svojim kućama, ali istovremeno i kako bi im se pomoglo u ovim kriznim vremenima. Direktor Čazmatrans-Nove d.o.o Dragan Marinović najavio je i skoro potpisivanje Ugovora za prijevoz učenika srednjih škola gdje će Čazmatrans-Nova d.o.o dati komercijalni popust od 30 posto.

Skip to content