Grad Virovitica nastavlja sufinancirati rad hitne medicinske pomoći s 85.533 kune godišnje – cilj je jednaka dostupnost i skrb za sve građane

Grad Virovitica i ove je godine u Proračunu osigurao sredstva za rad hitne medicinske pomoći. U Proračunu je za ovu namjenu osigurano 85.533, 67 kuna, što je na razini prošle i pretprošle godine, a za preko 7.000,00 kuna više u odnosu 2017. godinu.

Gradonačelnik Ivica Kirin poručuje da je cilj da građani, kako na području grada Virovitice, tako i okolice, imaju jednaku dostupnost hitnoj medicinskoj pomoći. U praksi bi to značilo da kada jedan tim hitne medicinske pomoći ode na teren izvan područja grada, ujedno bude osiguran drugi tim koji će izaći na teren ukoliko zatreba pomoć nekome s područja Virovitice.

Važno je napomenuti da naša županija ima kompletnu pokrivenost hitnom medicinskom pomoći i to zahvaljujući modelu po kojem Županija te svi gradovi i općine sudjeluju u sufinanciranju nadstandarda kako bi usluga, dostupnost i skrb bila za sve jednaka.

Zavod za hitnu medicinu ima s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje ugovorene timove hitne medicinske pomoći za područje gradova Virovitica, Slatina i Orahovica te za područje Općine Pitomača, dok je za dok je za područje općine Voćin ugovorena pripravnost.
Inače, ovo je peta godina kako Grad sufinancira rad hitne medicine, odnosno pomaže pri organizaciji Mreže hitne medicinske pomoći. (virovitica.hr, fotografija: Kristijan Toplak)

Skip to content