Grad Virovitica nastavlja s ulaganjima u Dječji vrtić Cvrčak

Grad Virovitica je i ovoga ljeta, za vrijeme ljetnoga režima rada, nastavio ulaganja u objekte Dječjeg vrtića Cvrčak. Nakon što su 2018. i 2019. godine završene energetske obnove zgrada 2, 3, i 4 u ukupnoj vrijednosti od 11 milijuna kuna, a sukladno zamolbi ravnateljice i zaposlenika, ljetos je postavljena i nova sigurnosna ograda oko vrtića u Pejačevićevoj ulici te su izvršeni radovi sanacije zgrade 5 u obliku lakiranja podova i krečenja kompletnih prostorija za dječji boravak.

1 4 e1598436550798

Ukupna vrijednost koju je financirao Grad Virovitica iz vlastitih sredstava iznosi 130.000,00 kuna. Gradonačelnika Ivicu Kirina i pročelnika za društvene djelatnosti Alena Bjelicu danas je u vrtiću dočekala ravnateljica Sandra Moslavac napominjući kako su ovakvi projekti i ulaganja u vrtiće od ogromnog značaja za djecu, ali i za roditelje koji se tada osjećaju bolje i sigurnije. Nakon obilaska, gradonačelnik je napomenuo da će se ulaganja u zgrade odgoja i obrazovanja nastaviti.

2 2

– Ulaganja se nastavljaju kako bi sva djeca u gradskim vrtićima i školama imala jednake uvjete za sudjelovanje u odgojno obrazovnim procesima. Vrlo je važno da građani znaju da se veliki dio novca iz gradskog proračuna izdvaja upravo za djecu, odnosno mlade, u svrhu poboljšanja njihova životna standarda, što nam je i prioritet, ističe gradonačelnik Kirin.   (virovitica.hr)

 

Skip to content