Grad Virovitica nastavlja s ulaganjem u visoko školstvo: Ovaj tjedan natječaj za još 10 stipendista

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Sukladno prijedlogu Komisije za dodjelu stipendija studentima Grada Virovitice, kolegij gradonačelnika Ivice Kirina usvojio je prijedlog Odluke o broju i visini stipendija za akademsku godinu 2017. / 2018. grad će u novoj akademskoj godini osigurati sredstva za 10 novih stipendija, od čega će 3 biti za studente prvih godina te 7 za studente viših godina. Natječaj će biti objavljen tijekom ovog tjedna. Mjesečni iznos stipendije je 800,00 kuna, a studenti će primati svih 12 mjeseci, odnosno do završetka studija.

Osim 10 novih, Grad u sustavu ima 17 stipendista koji su nastavili sa studijem te 4 stipendista kojima će ove godine stipendija biti u mirovanju tako da će ove stipendiju primati ukupno 31 student.

100.000 KUNA GODIŠNJE ZA “VIROVITIČKI MODEL”
Prema riječima pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alena Bjelice, Grad Virovitica je unazad pet godina povećao iznos za stipendije preko 100 posto. Naime, prije nekoliko godina broj stipendista se kretao do 10 do 12, dok ih je danas redovito 30-ak.

No stipendije nisu jedino izdvajanje Grada Virovitice za visoko školstvo. U prvom redu tu je činjenica da je Grad Virovitica ustupio zgradu za Visoku školu za menadžment u turizmu i informatici i okolno zemljište te oslobodio plaćanja komunalnih doprinosa. Isto tako, Grad je osigurao i zemljišta za izgradnju Studentskog restorana te Studentskog doma koji je ove jeseni primio prve stanare.

Tu svakako treba spomenuti i jedinstveni model sufinanciranja rada Visoke škole, poznat kao „Virovitički model“, za koji Grad godišnje izdvaja 100.000,00 kuna. Uz to, od 2014. do 2016. godine za studij Drvne tehnologije izdvojeno je 750.000,00 kuna.

Na ovaj način mladima je povećan pristup visokom obrazovanju te im je omogućeno jeftinije studiranje u vlastitoj sredini. Inače, Visoka škola danas broji oko 500 studenata i postala je prepoznatljiva institucija za visoko obrazovanje ne samo diljem Virovitičko-podravske županije, već i mnogo šire.

Skip to content