Grad Virovitica nastavlja s osiguravanjem besplatnog prijevoza učenika osnovnih škola kojima je osnivač

Kako bi olakšao roditeljima školaraca, Grad Virovitica nastavlja s osiguravanjem besplatnog prijevoza za osnovnoškolce u školama čiji je osnivač.

Gradonačelnik Ivica Kirin i direktor Čazmatransa Dražen Pavlović potpisali su danas (utorak) Okvirni sporazum za prijevoz učenika za sljedeće četiri godine, a za svaku će se godinu sklapati poseban ugovor. Vrijednost Okvirnog sporazuma je 850.000,00 eura (212.500,00 eura po godini).

Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica, član Uprave Čazmatransa Damir Pavlović i voditelj poslovnice Čazmatransa u Virovitici Ivan Grabić.

20230404 093345 1

Autobusi će prevoziti učenike Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić, Osnovne škole Vladimir Nazor i Centra za odgoj obrazovanje i rehabilitaciju.

Učenike Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić autobusi će prevoziti iz Milanovca, Rezovca, Rezovačkih Krčevina, Rezovačkih Vinograda, Zlatnog Polja, Čemernice, Taborišta i Jasenaša, učenike Osnovne škole Vladimir Nazor iz Korije, Podgorja, Golog Brda, Svetog Đurđa, Brezika te s autobusnog stajališta kod Tvornice šećera Viro, a prijevoz učenika Centra za odgoj obrazovanje i rehabilitaciju obavljat će se za učenike s područja Grada Virovitice, ali i Virovitičko-podravske županije.

Cilj je da djeca sigurno stignu do škole i vrate se svojim kućama, a na ovaj način Grad Virovitica ujedno pomaže i roditeljima kako bi jednostavnije mogli organizirati odlazak djece u školu, rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.
(virovitica.hr)

20230404 093404 1

Skip to content