Grad Virovitica kreće u borbu protiv komaraca

Nakon konzultacije sa stručnjacima iz Zavoda za javno zdravstvo Sv. Rok Virovitičko-podravske županije i predstavnicima tvrtke Asanator za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju iz Osijeka, Grad Virovitica naručio je uslugu zaprašivanja grada Virovitice i prostora oko rijeke Ođenice, kako bi se pokušalo stati na kraj najezdi komaraca.

Tretirano područje zahvatit će posebno „kritične zone“, kao što su Gradski park i rijeka Ođenica, odnosno širi centar grada Virovitice, gdje ljudi najviše borave na otvorenom i u šetnji. Konkretno, tretirat će se cca 350 ha što obuhvaća dio naselja vidljiv iz priložene karte s dodatkom četiri glavne ulice: Strossmayerova, Gupčeva, Radića, ZNG-a (koje nisu označene na planu jer nisu bile u prvoj varijanti).

Tretiranje će obaviti tvrtka „Asanator“ (sklopljen ugovor zajedno sa deratizacijom na temelju Programa Zavoda za javno zdravstvo), a tretiranje će se obaviti sa zemlje, vozilima koja vuku zaprašivače i to u četvrtak u terminu od 05,00 do 06,30 sati (po trenutnoj prognozi).

Cijena tretiranja 45.000,00 kuna (s PDV-om). Izvoditelj radova će objaviti radove putem lokalne radio-stanice te obavijestiti nadležne službe (sanitarna inspekcija, zavod za javno zdravstvo), a Grad udrugu pčelara. (virovitica.hr)

Skip to content