Grad Virovitica – jedan od sponzora 3. Konjičkog maratona ‘Bjelovar-Lipik 2007’

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Već treću godinu za redom Udruga “Bilogora – Papuk 1991” (predsjednikje mr.sc Darko Kirinčić dr.med.), organizira najveći konjički maraton uHrvatskoj, pod nazivom “Bjelovar-Lipik 2007”. Pokrovitelj maratona jeove godine Bjelovarsko-bilogorska županija.Već treću godinu za redom Udruga “Bilogora – Papuk 1991” (predsjednik je mr.sc Darko Kirinčić dr.med.), organizira najveći konjički maraton u Hrvatskoj, pod nazivom “Bjelovar-Lipik 2007”. Pokrovitelj maratona je ove godine Bjelovarsko-bilogorska županija.

Maraton je počeo 05. rujna, a završit će 08. i 09.rujna u Lipiku. Sudjeluje 45 konjanika, jahača i jahačica, a jaše se u koloni, po desetinama, a svaka desetina ima svog vođu tj. koordinatora.

Sudionici su hrvatski branitelji i djeca branitelja, iz 10 županija, a projahat će više od 200 kilometara ratnih staza Bilogore, Papuka i Psunja – onim prostorom gdje su se u jesen 1991. godine odvijale prve oslobodilačke akcije u Domovinskom ratu. Tada je spriječeno izbijanje banjalučkog korpusa na Dravu i presijecanje Hrvatske na dva dijela, a oslobođeno je 1200 četvornih kilometara okupiranog područja.

Konjanici će se zaustavljati kod svakog spomen-obilježja, gdje će paljenjem svijeća odati poštovanje poginulim braniteljima.

Na maratonu sudjeluju i konjanici Virovitičko-podravske županije, predvođeni Brankom Tkalčecom, Igorom Kirinom, Zlatkom Zvonarom, Alenom Smoljanićem i Dragutinom Vlajinićem iz konjičkog kluba “Sretna potkova” iz Pitomače. Iz Daruvara je vođa skupine Drago Hodak i Krešo Ivančić, a Radoslav Bobanović je stigao čak iz Polače! Jašu i članovi obitelji Pokupić, Ana Marija (17 g), a najmlađi sudionik je 11-ogodišnji Matej Vorhalek. Jedan od sponzora ovogodišnjeg konjičkog maratona je i Grad Virovitica.

Dubravka Vukoja

Skip to content