Grad Virovitica i Zagrebačka banka d.d. potpisali Ugovor o realizaciji kredita

Nakon što je dobivena suglasnost Vlade Republike Hrvatske i proveden javni natječaj na kojem je Zagrebačka banka d.d. dala najpovoljniju ponudu jučer je u prostorijama Gradske uprave u Virovitici potpisan Ugovor o realizaciji kredita na 30.000.000,00 kuna.1 1261469696Nakon što je dobivena suglasnost Vlade Republike Hrvatske i proveden javni natječaj na kojem je Zagrebačka banka d.d. dala najpovoljniju ponudu jučer je u prostorijama Gradske uprave u Virovitici potpisan Ugovor o realizaciji kredita na 30.000.000,00 kuna.
Radi se o namjenskom kreditu čiji je jedini cilj da se završe započeti projekti i na taj način se očuvaju radna mjesta, ali i iskoriste sredstva koja su za neke od projekata osigurana iz drugih izvora rekao je tom prigodom gradonačelnik Kirin istaknuvši da su sredstava namijenjena za dogradnju i opremanje objekta dječjeg vrtića 2.000.000,00 kuna, sanaciju odlagališta otpada Virovitica 8.000.000,00 kuna, izgradnju i rekonstrukciju javnih površina (ceste, nogostupi, mostovi i parkirališta) 15.000.000,00 kuna, izgradnju poduzetničkih zona 2.000.000,00 kuna i tehničku reambulaciju i izradu katastarskog plana u svrhu izrade katastra nekretnina na području grada Virovitice 3.000.000,00 kuna.

2 1261469696Direktor Regionalnog centra središnje Hrvatske Zagrebačke banke Siniša Ljubić prilikom potpisivanja ugovora istakao je između ostalog da niti jedna banka u ovo recesijsko vrijeme neće pratiti neperspektivne projekte i neperspektivne jedinice lokalne samouprave. Realizacija ovog kredita postići će dvostruki efekt s jedne strane doći će do povećanja obujma posla u građevinarstvu što je svakako lijepa vijest za virovitičke građevinarske tvrtke i njihove radnike, a sa druge strane grad će se u slijedećem razdoblju podići na znatno višu razinu što će se u svakom slučaju pozitivno odraziti na dolazak novih potencijalnih investitora u Viroviticu.
Potpisivanju je nazočio i saborski zastupnik Josip Đakić posebno istaknuvši da će navedena sredstva znatno unaprijediti grad, te da će se na taj način učiniti još jedan korak kako bi se spremno dočekao dan kada će se Virovitica povezivati Autocestom A-13 sa gradom Zagrebom posebno naglasivši da se trenutno ulažu maksimalni napori da se što prije završi dokumentacija za spomenutu autocestu.

Skip to content