Grad Virovitica i tvrtka PLIN VTC sufinancira ugradnju uređaja za razdiobu toplinske energije – prvi projekt u zgradi u Pejačevićevoj 7 u Virovitici

Danas je u Virovitici održana tiskovna konferencija vezana uz donošenje Odluke Grada Virovitice o sufinanciranju ugradnje uređaja za lokalnu razdiobu toplinske energije. Kako je Pravilnikom o načinu raspodjele i obračunu troškova za isporučenu toplinsku energiju (NN 139/08) utvrđena mogućnost ugradnje uređaja za lokalnu razdiobu toplinske energije…Danas je u Virovitici održana tiskovna konferencija vezana uz donošenje Odluke Grada Virovitice o sufinanciranju ugradnje uređaja za lokalnu razdiobu toplinske energije.
Kako je Pravilnikom o načinu raspodjele i obračunu troškova za isporučenu toplinsku energiju (NN 139/08) utvrđena mogućnost ugradnje uređaja za lokalnu razdiobu toplinske energije u objekte kolektivnog stanovanja u cilju uštede energije Grad Virovitica donio je Odluku o sufinanciranju ugradnje uređaja za lokalnu razdiobu toplinske energije.

Imajući u vidu da je ušteda energije bilo koje vrste pa tako i toplinske od posebnog interesa i prioriteta za Grad Viroviticu navedenom odlukom Grad Virovitica će sufinancirati ugradnju navedenih uređaja u iznosu do 20 %, a kako je već ranije odlučeno i tvrtka PLIN VTC d.o.o. će također sufinancirati navedene uređaje sa dodatnih 20 % u zgradama gdje to budu prihvatili svi vlasnici stanova, a PLIN VTC dao suglasnost na ugradnju uređaja.
Kako je rekao gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin ovo je jedan od prvih koraka da se nastavi s rješavanjem problema koji se godinama nisu rješavali, pa danas imamo 18 zgrada, odnosno 400 stanova u kojima ovaj problem nije riješen. Posebno je istakao činjenicu da će na ovaj način građani napokon platiti onoliko koliko su energije i potrošili, sami moći određivati temperaturu u stanu i zatvoriti grijanje ukoliko su privremeno odsutni i na taj način šparati energiju.

Direktor tvrtke PLIN VTC Zvonko Kožnjak naglasio je da će PLIN VTC sufinancirati ugradnju također sa 20 % budući da se radi o projektu koji je u zajedničkom interesu jer će korisnici usluga tvrtke PLIN VTC sigurno biti zadovoljniji kada se ovaj projekt provede u djelo.
Na konferenciji je bio nazočan i direktor tvrtke TI-SAN iz Svete Nedjelje Petar Fruk koja je ponudila najnižu ponudu u iznosu od 79.142,66 kuna od čega će Grada Virovitica i tvrtka PLIN VTC d.o.o. sufinancirati 40 %, a stanari će morati platiti samo 60 % navedenog iznosa.
Direktor Fruk nije krio zadovoljstvo što je njegova tvrtka izabrana za najpovoljnijeg ponuditelja, ali i naglasio da će se na ovaj način uštedjeti do 30 % toplinske energije što je pokazala i studija u BROD-PLINU gdje su uređaji već ugrađeni u 1300 stanova.

Kod učitavanja ne ide se u stan već se to radi putem GSM mreže, a preko web portala korisnici će moći pratiti svoju potrošnju i utvrditi koliko koji stan rasipa toplinske energije, te eventualno reagirati da se to rasipanje smanji nedvosmislen je bio direktor Fruk.
Na kraju je par riječi rekao i predstavnik stanara u Pejačevićevoj 7 u Virovitici Vitomir Šreter koji su se prvi uspjeli dogovoriti oko navedenog projekta naglasivši da uvijek postoje određene poteškoće kada se trebaju baš svi dogovoriti oko jedne stvari, ali da se upornošću i davanjem kvalitetnih informacija to može postići.

Skip to content