Grad Virovitica i Fond sufinanciraju energetsku učinkovitost obiteljskih kuća

efikasnostGrad Virovitica u okviru Programa „Poticanje mjera energetske učinkovitosti na obiteljskim kućama u Gradu Virovitici u 2014. godini“ koji sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je dana, 20.lipnja 2014.g., javni natječaj za javno prikupljanje prijava za neposredno sudjelovanje Grada Virovitice u sufinanciranju predmetnog Programa.

Programom se sufinanciraju sljedeće mjere: zamjena postojeće ugradnjom nove vanjske stolarije, povećanje toplinske zaštite ovojnice obiteljske kuće, povećanje energetske učinkovitosti sustava grijanja ugradnjom plinskih kondenzacijskih kotlova te povećanje energetske učinkovitosti sustava prozračivanja ugradnjom uređaja za povrat topline otpadnog zraka (rekuperatora). Uz izvođenje navedenih mjera sufinancira se i obvezna izrada energetskog pregleda i energetskog certifikata obiteljske kuće nakon provedbe sufinanciranog projekta.

Na natječaj se mogu javiti svi zainteresirani vlasnici koji planiraju izvesti jednu od predviđenih mjera povećanja energetske učinkovitosti vlastite obiteljske kuće.

Odabranim korisnicima će se dodijeliti iznos od 50% vrijednosti projekta do maksimalnog iznosa od 37.500,00 kn (s PDV-om) po obiteljskoj kući. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost snosi trošak od 40% iznosa projekta ali ne više od 30.000,00 kn po projektu dok Grad Virovitica sudjeluje s 10% iznosa, odnosno ne više od 7.500,00 kn po projektu. Predviđena su sredstva u sveukupnom iznosu od 400.000,00 kn.

Tekst javnog natječaja dostupan je na web stranicama Grada Virovitice OVDJE i na oglasnoj ploči Grada Virovitice u Virovitici, Trg kralja Zvonimira 1.

Rok za predaju prijava po naprijed navedenom raspisanom javnom natječaju istječe u ponedjeljak, 21. srpnja 2014.godine.

Skip to content